Lankakauppa ihanuus Strikk Göteborgissa

Pörröisiä ja pehmeitä neuleita rivissä, Strikk | www.stillme.fi

Hikoilin jo taksissa, että Göteborgin pyhiinvaelluskohde lankakauppa nimeltä Strikk, ehtii mennä kiinni ennen kuin ruuhkat on ohitettu. Mutta ehdinpä kuitenkin :) Todella pikainen visiitti vierailusta tulikin, sillä myyjätär ilmoitti heti saapuessani liikkeen menevän juuri kiinni. Joten jos kuvien laatu on epäilyttävä, niin laitettakoon se kiireen piikkiin.

Strikk lankakauppa Göteborgissa | www.stillme.fi

Strikk Lin | www.stillme.fi

Kellarikerroksessa sijaitseva Strikk oli kyllä ehdottomasti vierailun arvoinen, sillä liikkeen valikoimassa oli runsaasti upeita lankoja, useilta eri valmistajilta. Ja mikä kaikkein ihaninta – peräseinällä roikkui lähes jokaisesta langasta valmistettu neule. Mieletön kirjo pörröisiä, muhkeita ja herkullisia neulepintoja ja -materiaaleja.

Strikk Yarn | www.stillme.fi

Tällä hetkellä muodissa olevat mohairlangat sekä muut superpörröiset luonnonlangat olivat hyvin edustettuina Strikkissä. Samaten todella paksuja lankoja löytyi sieltä useita. Sellaisia, joista voi tehdä muhkeita sängynpäällisiä tai torkkupeittoja, todella isoilla silmukoilla ja käsivarsin neulottuna.

Paksuja lankoja Strikk lankakaupassa Göteborgissa | www.stillme.fi

Käsittääkseni Suomessa näitä paksumpia lankoja ei myydä niin runsain määrin, joten siinäkin mielessä Strikkiin kannattaa suunnata, jos agendalla on paksumman neuleen neulominen vielä kevään yllätyspakkasiin. Tai sitten jos mielessäsi on juurikin tuon sisustuslehdissä paistattelevan torkkupeiton tehtailu.  

Läppäri kainalossa ja kiireessä oli tietysti hiukan haasteellista tehdä harkittuja ostoksia, mutta mukaani tarttui muutama herkku.

Reilu vuosi sitten eräällä työmatkalla Pariisissa tutustuin Annie Blatt -merkkiin, joka jätti minuun positiivisen vaikutelman. Merkin lankoja taitaa olla pieni valikoima saatavilla ainakin FiinaNeuleen myymälässä Helsingin Kampissa. Niinpä hypistelin AB:n ihania mohairlankoja ja nappasin mukaani muutaman kerän hennon pastellisissa sävyissä. Katsotaan mitä niistä ehtii vielä syntyä.

Isager-merkin lankoja oli myös runsaasti liikkeessä, mutta suuresta suosiostaan huolimatta ne olivat omaan tarpeeseeni liiankin ohuita.

Isager-merkkisiä lankoja lankakauppa Strikkissä Göteborgissa | www.stillme.fi

Nappeja lankakauppa Strikkissä Göteborgissa | www.stillme.fi

 Nappailin vielä lähtiessäni pari kuvaa tästä yläkuvan ihanasta nappilajitelmasta. Aika hauska tapa esitellä nappivalikoimaa! Viimeisenä tärppinä pakko vinkata lukijoille myös Strikkin ihanista pörrötupsuista. Ihan mielettömän ihania pipoihin tai miksei muihinkin asusteisiin sopivia pompom-tupsuja kannattaa siis napata myös visiitiltä mukaan ;)