Kampin ravintolamaailma: testauksessa Fisken på Disken

Olisihan se makeeta olla sellainen trendibongari ja foodie-hifistelijä, että voisi kertoa muille käyneensä testaamassa jo kaikki paikat, joista muut vasta kuulivat. Mutta kun on kyse ravintoloista, minä olen varsinainen hännystelijä. Sinänsä mielenkiintoista puhetta ravintoloitsijan ja todellisen ruokaintoilijan ex-vaimolta. Toisinaan ajattelen jopa niin, että ruoka on minulle pelkkää polttoainetta, kuin bensaa tankkiin. Mutta se ei poista sitä totuutta ettenkö pitäisi hyvästä ruoasta ja herkuttelusta.

Kampin Kortteli: Fisken på Disken

Fisken på Disken, Kortteliravintolat, Kamppi | www.stillme.fi
Fisken på Diskenissä kalaiset ruoat valmistuvat avokeittiössä asiakkaiden valvovien silmien alla. 

Olin kuullut monilta ystäviltäni suosituksia käydä tsekkaamassa Kampin Kortteli, joka löytyy kauppakeskuksen 5. kerroksesta. Mitään yksiselitteistä suositusta en heiltä saanut, vaan eriäviä mielipiteitä parhaista paikoista oli kosolti. Joten viime lauantaina heittäydyimme viikonlopun hemmoteltavaksi ja suuntasimme tuonne ravintolakeitaaseen. Valitsimme hiukan eri listoja silmäiltyämme Fisken på disken -nimisen paikan lounasravintolaksemme.

Fisken på Diskenin ruokalista, Kortteliravintolat, Kamppi | www.stillme.fi
Ruokalistalla tänään…

Fisken på Diskenin omatekoiset sämpylät, Kortteliravintolat, Kamppi | www.stillme.fi

Ravintolan nimikin jo kertoo – tarjolla on kalaa ja mereneläviä. Sen olen ajan saatossa oppinut, että pihvipaikassa on turha tilata kasvismöpsöjä ja odottaa elämystä.

Lista oli melko kattava alku-, pää- ja jälkiruokineen. Erityisesti alkuruoat vaikuttivat kiinnostavilta, mutta olimme kaikki aika nälkäisiä, joten hyppäsimme suoraan pääruokiin. Seuralaiseni valitsi klassikkoannoksen Sinisimpukoita padassa. Tyttäreni sen sijaan innostui Fish & Chips -annoksesta ja minä emmin pitkään eri vaihtoehtojen välillä, mutta lopulta valitsin päivän kala-annoksen.

fisken_pa_disken_kamppi_still_me7
Fiskenin sinisimpukat – harissa kookoslientä, misomajoneesia ja ranskalaisia

Sinisimpukat, mikä ihana tuoksu ja jännittävän uudenlainen kombinaatio kastikkeen eri mausteissa. Todellinen löytö annoksena!

Tyttäreni fissariannos oli kieltämättä aika hauskasti aseteltu, mutta maku oli jostain siitä keskitieltä. Kuitenkin huomattavasti parempi kuin samainen annos, jonka olin nauttinut (voikohan tuota sanaa edes käyttää tässä yhteydessä) Göteborgin lentokentällä edellisenä iltana. Kala oli hyvää ja raikasta, mutta parmesaanimajoneesidippi niin suolaista, ettei sitä hyvin suolaisten ranskalaisten kanssa oikein voinut maistella.

fisken_pa_disken_kamppi_still_me6
Fisherman’s Choice

Mutta niin se minun annos. Annoskateus, tuo naapurikateuden yksi pahimmista, iski kun pureskelin toistaminuuttia jäntevää tonnikalafileen palaa suussani ja katselin seuralaiseni ihanaa simpukka-annosta. Sen tuoksu, hiukan itämainen ja pehmeä, väreili edessäni. Pureskelin yhä sitä tonnikalapalasta, lopulta väsyin taistoon ja mahdollisimman diskreetisti deletoin palan…toisaalle. Kun ottaa paikan kalleimman annoksen, niin saa kiukuttaa, kun sitä ei pysty syömään, ainakaan ilman torahampaita. Annoin tonnikalalle monta mahdollisuutta. Leikkelin sitä eri suunnista ja yritin, mutta epäonnistuin. Lisukkeet, eli punajuuren eri variaatiot, söin silkasta nälästä, mutta katkerin mielin.

fisken_pa_disken_kamppi_still_me5
Kuha fish ’n’ chips – annoksen esillepano tuo kyllä mieleen aivan jotain muuta :)

Palvelu oli kuitenkin Fisken på diskenissä erinomaista. Trendikkäät tarjoilijat, hipsteripartoineen ja iloisine hymyineen, paransivat kokemusta huomattavasti. Eikä nuori tarjoilijaneitonen järkyttynyt avautumisestani annosta kritisoidessani, vaan hoiti homman kotiin moitteettomasti. Pisteet siitä!

Suosittelen testaamaan sinisimpukka-annoksen – se oli todellinen voittaja!

P.S. Olithan muuten lukenut postaukseni Kööpenhaminan ihanasta Fiskebarenista? Aivan mahtava kalapaikka ihanassa industrial-miljöössä!