Neulo Samuji-tyylinen pipo itsellesi, ja osallistu huippuarvontaan!

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

Täytyyhän sulla olla sellainen, kun kaikilla muillakin makeilla on. Sellainen ihana pannumyssy, joka on kuin untuvapilvi hiuspehkosi suojana. Ja se aito ja oikea Samujin chunky beanie on loppu, loppu, loppu kaikkialta (se, joka niillä kaikilla muilla on).

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

No, mutta ethän sä osaa edes kutoa! No, tietysti osaat. Kutominen on helppoa kuin pyörällä ajaminen ja sitähän (sekä kutomista) harjoiteltiin jo alakoulussa. Kaiken päälle YouTubesta löytyy ihania amerikkalaisen yksinkertaisia ja hidastempoisia videoita, missä näytetään kädestä pitäen miten kutoa, jos taitosi ovat pikkuisen ruosteessa. Kun sen taidon taas kerran muistaa, niin välitön koukkuuntuminen on todennäköisesti edessä. Minulle ainakin kutominen on terapiaa parhaimmillaan. Kudon aamuin, illoin, leffassa, autossa, odottaessa tai melkeinpä missä vaan.

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

 

Pidemmittä puheitta aletaan hommiin.

Tarvikkeet (löytyy lankakauppa Snurresta):

 

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

Aikuisen beanie-pipon ohje:

 1. Luo 72 silmukkaa pyöröpuikoille nr 7. Käytä molempia lankoja neulomiseen. Neulo pyörönä koko ajan oikeaa silmukkaa 25 cm.
 2. Kun ensimmäinen vaihe on valmis, vaihda työhön paksumpi nr 8 pyöröpuikko. Liitä samalla yksi Sierra Andina -lanka lisää mukaan työhön. Nyt sinulla on siis kaksi säiettä Sierra Andina -lankaa ja yksi Kid Seta -lankaa, jolla alat työstää resoria. Neulo joustinneuletta eli 1 oikein, 1 nurin koko kierroksen ajan. Ja toista kunnes resorin korkeus on 20 cm.
 3. Vaihda työhön takaisin kapeammat nr 7 puikot ja pätkäise toinen Sierra Andina -langoista pois (voit neuloa tämän jämäpätkän kauniisti piiloon pitämällä sen mukana kunnes lanka päättyy).
 4. Nyt sinulla on siis taas yksi paksumpi lanka ja yksi ohuempi, jolla teet taas suoraa neulosta eli neulo pelkkää oikeaa, kunnes suoran neuloksen korkeus on 20 cm resorin päättymisestä saakka mitattuna. (Koko työn korkeus on nyt  65 cm).
 5. Lopuksi teet seuraavat kavennusrivit pipon päälaelle asettuvaan osaan. Tämä osuus jää piposta piiloon ikään kuin vuorineulokseksi lopullisessa työssä.

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

Kavennukset:

 1. Kavennusrivi: *Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 14 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus (nosta 1 silmukka neulomatta oikealle puikolle, neulo 1 silmukka vasemmalta puikolta oikein ja vedä neulomaton silmukka sen yli).* Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 64 s.
 2. kavennusrivi: *Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 12 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus.* Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 56 s.
 3. kavennusrivi: * Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 10 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus. * Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 48 s.
 4. kavennusrivi: Ota tässä vaiheessa sukkapuikot nro 7 käyttöösi (pyöröpuikko on liian pitkä tälle silmukka määrälle). Jokaiselle sukkapuikolle jää tämän neljännen kavennusrivin jälkeen kymmenen silmukkaa. Tee kavennuksia seuraavasti. *Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 8 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus. * Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 40 s.
 5. kavennusrivi: *Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 6 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus. * Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 32 s.
 6. kavennusrivi: *Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 4 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus. * Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 24 s.
 7. kavennusrivi: *Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 2 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus. * Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 16 s.
 8. kavennusrivi: *Neulo kaksi oikeaa silmukkaa yhteen. Neulo sen jälkeen 0 silmukkaa oikein. Tee sitten ylivetokavennus. * Toista vielä kolme kertaa kohdat *–*. Nyt sinulla pitäisi olla jäljellä 8 s.
 9. Katkaise lanka n. 20 sentin mittaiseksi ja vedä neulalla läpi silmukoiden. Kiristä sitten varovasti niin, että pipon päässä oleva reikä umpeutuu.

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

Viimeistely:

6. Pujota neulaan nyt lanka, joka jäi ylimääräiseksi kun aloitit työn. Pujottele neulaa väljästi silmukoiden läpi ja kiristä sitten tämäkin avoin suuaukko, niin että molemmat pipon päät ovat suljettu. Tämän jälkeen käännä ylivetokavennuksilla tehty pipon pää tämän juuri tekemäsi sisään. Siitä tulee tavallaan pipon vuori. Itse tein muutamia pistoja kiristettyjen suuaukkojen keskikohdan läpi, jotta vuori pysyy kiinni pipon päälliosassa. Samalla siistin ja tiukensin päälaen kurottua osuutta, jotta se ei aukeaisi käytössä.

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

Samuji-tyylinen pipo | www.stillme.fi

Osallistu kisaan ja voita tämän pipon langat beigenä itsellesi!

Lankakauppa Snurressakin ihastuttiin niin tähän superpehmeään pipoon, että he lahjoittivat innolla pipon langat arvontaa varten. Jätä tämän kirjoituksen alla olevaan kommenttikenttään koko nimesi ja jaa sitten omalla Facebook-seinälläsi tämä postaus, niin olet mukana tuotepaketin arvonnassa (sisältää pipoa varten tarvittavat langat, joiden arvo on 45,90  €). Arvonta suoritetaan 8.1.2017, voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Huom! Osalllistuminen edellyttää, että Facebook-profiilisi on julkinen.