Barcelonassa lankaostoksilla

No, johan on! Pitääkö sitä mennä Espanjan aurinkoon hakemaan villalankoja. Eikö niitä Suomesta saa? No saa tietysti, mutta jokainen neulontafriikki tietää, että netistä pitää kaivaa parhaiden neulontakauppojen osoitteet oli maanosa mikä tahansa. Vuosi sitten raahasin ystäväni Brooklynin perukoille lankaostoksille, sen jälkeen suhasin Pariisissa taksilla lankakauppojen perässä, ja viime keväänä Köpiksessä. Parhaat lankaostokset tein kyllä pari vuotta sitten Lontoossa, liikkeessä nimeltä Loop.

img_0493
All you knit is love sijaitsee osoitteessa Carrer Barra de Ferro 8.

Tällä kertaa olin työmatkalla Barcelonassa, joten aikaa minulla ei ollut kuin yhdessä kaupassa käyntiin. Tiimiimme kuulunut tuottaja, joka suomalaisesta syntyperästään huolimatta oli hyvinkin perehtynyt lokaaleihin tapoihin, tiesi kertoa, että Barcelonasta löytyy yksi neulontaliike, joka on nähtävä. Liikkeen nimi on All you knit is love.

All You Knit is Love, knitting shop in Barcelona
Sympaattista liikettä pitävät pariskunta, joilta saa onneksi palvelua myös sujuvalla englannin kielellä.

All you knit is love löytyy pieneltä sivukadulta, läheltä Picasso Museota. Boheeminoloisesta liikkeestä löytyy laaja kirjo erilaisia lankoja, ja erityisesti luonnonkuidusta tehtyjä sellaisia.Itse en ole ollut niin puristinen lankavalinnoissani, että kaiken pitäisi olla aitoa, sillä lapsilleni teen paljon neuleita, joissa on sekä villaa että jotain tekokuitua. Ja tämänkin valinnan olen tehnyt lähinnä siitä syystä, että puhtaat villalangat kutittavat.Toisaalta täysvillainen neule on mahtavan lämmin ja pehmoinen.

All you knit is love, Carrer Barra de Ferro 8, Barcelona
Lankavalikoima on liikkeessä laaja, kattaen kaikkea vegaanilangoista mohairlankoihin.

Löysin All you knit is love -liikkeestä todella ihania, pörröisiä mohair- ja kasmirlankoja, joita tykkään miksata paksumman langan kanssa. Näin lopputuloksesta tulee entistä pehmoisempi ja pörröisempi. Samankaltaisista lankayhdistelmistä tehtyjä neuleita onkin nyt useissa kaupoissa myynnissä. Blogissani ollut pipo-ohje taisi myös olla tällainen kahdenlangan sekoitus.

All You Knit is Love, knitting shop, Barcelona
All you knit is love -liike valmistaa myös omia lankojaan paikallisesti.

Kultakaivos löytyi liikkeen etuosasta, jossa myytiin liikkeen omaa tuotantoa. 100 % villalankoja ja jopa vegaanilankaa oli keritty ihanasti vyyhteihin toinen toistaan upeammissa värivaihtoehdoissa. Jos taivas olisi ollut rajana, olisin ottanut kaikki! Minulla on kuitenkin tapana kutoa paljon melko paksuhkosta langasta eli puikoilla, jotka ovat kokoa 5 tai suuremmat. Työ syntyy nopeasti ja sitä on helppo kutoa. Siksipä ostokseni sisälsivät lähinnä melko paksuja lankoja tällä kertaa.

All you knit is love
Seinällä roikkuvat ihanat vegaani, silkki- ja alpakkalangat.

Nappasin mukaani k2tog-nimistä lankaa uutta neuletta varten 5 vyyhtiä hempeän roosassa sävyssä. Lanka on tehty 70 prosenttisesti villasta ja loput 30 prosenttia on maitoa! Liikkeen pitäjä kehui lankaa suvereenisti, ja se olikin pehmeydeltään aivan omaa luokkaansa. Puikkosuositus kyseiselle langalle on 6-8.Lankaa on 105 metriä per 100 gramman vyyhti.

All You Knit is Love - k2tog yarn - Knitting shop - Barcelona
Mainio k2tog-lanka on valmistettu villasta ja maidosta!

Toinen suosikkini oli myöskin paikallisesti valmistettu 100 % alpakanvillasta tehty Knitwise-lanka, jolle suositellaan 3-4 puikkoja. Vyyhdissä on lanjaa 220 metriä per 100 grammaa, joten villiksen saa tehtailtua muutamalla kerällä.

Alpakkalanka, All you knit is love, Bacerlona
Alpakkalanka on superpehmeää ja lämmintä ja se sopii hyvin neuleisiin ja asusteisiin.

Kaikenlaisia orgaanisesta puuvillasta tai bambusta tehtyjä lankoja on markkinoilla jo kosolti, mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun törmäsin vegaanilankaan. En ehtinyt perehtyä tarkemmin langan syntyperään, mutta 100 % puuvillaa se ainakin oli. Näin talven alla en kokenut tarpeelliseksi hankkia moista, mutta varmasti kesällä siitä voisi tehdä jonkun keveän kesäneuleen.

Vegaanilankoja, All you knit is love, Barcelona.
Tätä pitää kokeilla lähempänä kesää, vegaanilankaa!

Ainoa mutta on liikkeen nettisivut. Sen lisäksi, että niitä ei ole taidettu päivittää pitkään aikaan, niin navigointi on silkkaa piinaa, eikä kaupasta voi tilata mitään. Ehdin kuitenkin kysäistä omistajalta miten onnistuu lankojen tilaus ulkomaille, etenkin kun heillä ei ole varsinaista nettikauppaa. Vastauksen sain sympaattisella katalanin murteella – onnistuu! Eli jos haluaa tilata All you knit is love -liikkeen lankoja, niin asiasta voi lähestyä heitä meilitse, old-school tyylillä :)

Happy knitting!