Työmatkalla tanskalaisittain

Olin jonkin aikaa sitten kiireisellä, mutta inspiroivalla työmatkalla Kööpenhaminassa. Olen ollut siellä viimeksi pienen poikani kanssa ainakin 8 vuotta sitten ja sen jälkeen Glorian kuvausmatkalla, mutta siitäkin on varmasti aikaa kuutisen vuotta. Aika rientää, mutta Köpis näytti jälleen ihanan boheemin puolensa.

Nyhavn, Spring 2016 | www.stillme.fi
Yksi kuvauspäivistämme sujui Nyhavnin vilkkaalla satama-alueella.Paljon turisteja, mutta myös paljon nähtävää: ravintoloita, kahviloita, ihmisiä ja vilskettä.

Olen aina pitänyt Tanskan pääkaupungista, ei ainoastaan sen upeista nähtävyyksistä, vaan tunnelmasta kaupungissa. Samaten paikallisten tyyli jaksaa aina ihastuttaa minua. Tanskalaisten pukeutuminen on aina kaunista katseltavaa ja inspiroi pukeutumaan välillä itsekin hieman persoonallisempaan tyyliin. Tästä hyvä esimerkki on rakas, tanskalainen ystäväni Barbara, joka näyttää aina siltä kuin olisi pudonnut jostain Woody Allenin taideleffasta maan päälle.

Meat Packing Disctrict, Copengagen 2016 | www.stillme.fi
Kummalisena outdoor officena toimi työskentelyparakkimme, jossa kollegani Tiina ja minä naputeltiin meilejä kotimaahan, kun aikaa sille löytyi.

Tällä kaupunkivisiitillä teimme sen verran pitkiä kuvauspäiviä, että suloiset pikkuliikkeet ehtivät jo sulkea ovensa, kun olisi ollut aikaa tehdä hieman ostoksia. Köpiksessä on tosiaan kummallisen lyhyet aukioloajat verrattuna omiimme – liikkeet menevät useasti jo kuuden pintaan kiinni. Iltaisin ehdimme sen sijaan tutustua inspiroivaan meat packing -alueeseen ja sen ravintolatarjontaan. Niistä lisää vielä tulevissa postauksissani.

Meat Packing District, Copenhagen 2016 | www.stillme.fi
Aina pitää tehdä hiukan ruumiillisiakin hommia, niin pysyy mieli virkeänä :) Kesken kuvauksemme Meat Packing -alueelle pystytettiin maraton-juoksun maali, joten tuli hiukan kiire roudata tavaramme toisaalle.

Matkan viimeisenä päivänä ehdin käydä pikaisesti läpi paikallisen tavaratalon Magasin Du Nordin kerroksia. Siellä ihastuin minulle uuteen tuttavuuteen alusvaatemerkkien saralta: Love Stories. Kekseliäästi yhdistellyt kuosit ja ihanat materiaalit kaunistivat modernia kevätmallistoa. Heidän nettikaupasta löysin vielä lisää toinen toistaan upeampia alusvaatteita, joita saa ja pitää yhdistellä rohkeasti keskenään. Kannattaa käydä tsekkaamassa nettisaitin aarteet täältä.

Love Stories brand, Magasin du Nord, Copenhagen 2016 | www.stillme.fi
Love Stories -alusvaatemerkin filosofiaan kuuluu erilaisten ylä- ja alaosien yhdisteleminen.

Jo ensimmäisenä päivänä törmäsin lounasravintolassamme tanskalaisen Tromborgin ihaniin käsisaippuoihin ja -voiteisiin. Sen jälkeen brändin huomasikin esillä jokaisessa paikassa. Mielettömän hyvältä tuoksuvat tuotteet ihastuttivat luonnonmukaisella ja yksinkertaisen tyylikkäällä ilmeellään. Magasin-tavaratalosta löytyikin merkin isompi myyntipiste, jossa ehdin tutustua merkin meikkeihin ja muihin tuotteisiin. Tanska näyttäisi olevan luonnonmukaisen ja orgaanisen kosmetiikan luvattu maa, sillä lentokentältä löysin vielä upeilla pakkauksilla varustetut Rudolph-ihonhoitotuotteet.

IMG_6232
Mielettömän ihanalta tuoksuvia voiteita ja eliksiirejä löytyi tanskalaiselta Tromborg-merkiltä.

Magasin-tavaratalosta löytyi myös ihania uutuusbrändejä, erityisesti lastenvaatteiden puolelta. Kannattaa ehdottomasti käydä netin kautta tsekkaamassa tanskalaisen boheemit lastenvaatemallistot: Petit by Sofie Schnoor ja Soft Gallery. Molempien suunnittelulinja on ihanan boheemi ja hiukan taiteellinen. Toisin sanoen aika kaukana siitä teknisestä lastenvaatedesignista, johon täällä Suomessa törmää usein.

IMG_6245
Petit by sofie Schnoor -merkiltä shoppasin tyttärelleni ihanan bulldog-printillä varustetun T-paidan.

Tulikin aika kalliiksi tämä käynti Köpiksen huipputavaratalossa, kun shoppailin lapsilleni tanskalaisia lastenvaatteita. Alla olevan kuvan Soft Gallery -merkki on ystäväni Barbaran, juurikin tuon boheemin ihanan naisen, josta aiemmin mainitsin, ja hänen ystävänsä luotsaama brändi. Malliston houkuttelevat printit ja ihanat materiaalit koukuttivat minut heti.

IMG_6246
Soft Gallery -merkillä oli myös pojille hauskoin printein varustettuja paitoja, ja etenkin materiaalit olivat todella laadukkaita ja ihanan pehmoisia.

Viimeinen etappini päättyi sisustusliikkeeseen nimeltä Wiingaard, jonne hiihdin valokuvaajamme Marican perässä pikaisesti. Kellaritasolla sijaitsevan sisustusliikkeen valikoimaan kuului mielettömiä uniikkituotteita ja hauskoin detaljein varustettuja piensisustustuotteita koko tupa pullollaan! Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka!

IMG_6257
Wiingaard-sisustusliikkeestä löytyi mielettömän hauskoja valaisimia ja piensisustustuotteita.

Wiingaardin nettikaupasta löytyy myös paljon hauskoja tuotteita, joita näissä kuvissani ei näy, ja kuulemma toimituskin onnistuu hyvin Suomeen, kunhan vaan meilaa mistä on kiinnostunut. Liikkeessä oli valloittava sekoitus uutta ja vanhaa, kaikki sulassa sovussa keskenään. Kannattaa ehdottomasti tsekata tämä!

Köpis on aina huippu paikka. Ihania paikkoja, paljon katseltavaa ja herkullisia ruokapaikkoja kaupunki pullollaan! Sinne siis vaikka pikaviikonloppuvisiitille. Oma hotellimme oli kaikkea muuta kuin inspiroiva, mutta kovasti houkuttaisi piipahtaa joskus SP34-boutiquehotellissa.