Teen huumassa Köpiksessä

Hurahdin teen juomiseen siinä vaiheessa, kun se ei ollut enää trendikästä. Auttamattomasti jälkijunassa siis, mutta mitäpä sillä on väliä jos maku on kohdallaan. Pikkuhiljaa tutustuin suomalaisten teekauppojen valikoimaan ja sen jälkeen uteliaisuus vei tietysti netin valikoimaa tutkiskelemaan.

IMG_6295

Perehdyin myös teeaiheeseen lukaisemalla ranskalaistuneen Helena Petäistön Tee teematka -kirjan. Varsin tuhti ja inspiroiva paketti luettavaksi. Toki niille, jotka ovat kiinnostuneita varsinaisesta teenjuomisen historiasta, löytyy muita kirjoja. Helenan opuksen innostamana passitin äitini ja tätini tutustumaan pariisilaisiin teehuoneisiin, kun he sopivasti kävivät kaupunkilomalla, kun lueskelin mahtavista paikoista kirjan sivuilta.

IMG_6290

Kaikilla teen harrastajilla on varmasti omat soft spottinsa. Joku tykkää oolongista, toinen juo vain vihreää teetä ja sitten löytyy meitä, jotka eivät ole niin ehdottomia valintojensa suhteen. On minullakin toki suosikkeja ja pakko myöntää, että suosin yleensä maustettuja teelaatuja. Vihreästä teestä en ole ikinä sen kummemmin pitänyt, sen sijaan valkoinen tee on kovasti mieleeni. Yksi ehdoton suosikkivalmistajani on ranskalainen Mariage Frères. Heidän upeat teehuoneet ja vaikuttava historia tekivät minuun samantien vaikutuksen. Kävin viimeksi omalla Pariisin matkalla heidän liikkeessään, josta tarttui mukaan kaikenlaisia teelaatuja ihanista purnukoista.

IMG_6284

Tämän blogipostauksen upeat teepurkit bongasin viime viikolla työmatkallani Kööpenhaminassa. Sattumalta lounasravintolassamme oli laaja valikoima Østerlandsk Thehusin teelaatuja juurikin kuvan mukaisissa purkeissa. Näin jo sieluni silmin purkit kaunistamassa Hangon mökin keittiötäni. Eikun vaan Google laulamaan ja metsästys päälle – mistä näitä saa?!?! Työpäivän päätteeksi kävimme koukkaamassa merkin liikkeen kautta. Ihanan tanskalaisesta ja sopivasti boheemista liikkeestä ei löytynyt ainoastaan laajaa valikoimaa teelaatuja, vaan erilaisia kahvipapuja myös sekä muita teen- ja kahvinjuontiin liittyviä tuotteita.

Suomessa shoppaan usein ihanassa Eerikinkadun théhuoneessa.

Omat vahvat suosikkini ovat Mariage Frèresin Thé Blanc Marco Polo sekä Thé de Lune. Tanskalaisesta Østerlandsk The Husista sen sijaan preferoin Copenhagen Blend ja Imperial White -teelaatuja. Suomessa shoppaan usein ihanassa Eerikinkadun théhuoneessa. Sieltä saa huippupalvelua ja paikan päällä voi etsiskellä omaa suosikkiteetään vaikkapa pienen teehetken muodossa teehuoneen puolella.


A plus tard,

Linda