Omaa tyyliä etsiessä voi löytää itsensä 

Adidas, Stan Smith (leopardi kuosilla) | www.stillme.fi

Eräs ystäväni kertoi Facebookissa tulleensa siihen ikään, että leopardikuosi miellyttää. Toinen taas kertoi ystävänsä kommentoineen, että leopardi on ”so last season”. Huh, pysäyttää veren ikuisen leopardidiggarin suonissa. Minä olen sellainen. Olen aina rakastanut leopardikuosia, ja siihen päälle vielä ns. camouflage eli armeijakuosia. Hyi minua!

Hangon Tivoli, Adidas Stan Smith -tennarit | www.stillme.fi

Hangon Tivoli, leopardi Stan Smith tennarit & Dior aurinkolasit | www.stillme.fi

Suhde alkoi varmasti siitä, kun tutustuin Dolce & Gabbanan leopardikuosiin. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ja sitä rakkautta piti viljellä isolla kädellä. Nyt minulla on samaisella kuviolla varustettuja laukkuja eri kokoisina monia, sekä alusvaatteita, sekä huiveja, sekä muita tilpehöörejä. Tosiaan siihen voi hurahtaa. Tytärtäni lainatakseni ”Äiti, mä haluan vaan ton repun, tolla kuviolla, en mitään muuta!” Minäkin tunnen tuon ehdottoman tarpeen ja totaalisen kieltäytymisen. Sen, kun mikään muu ei käy!

Stan Smith, See by Chloé & Dior | www.stillme.fiKuvissa olevia kenkiä metsästin toden teolla, leopardihuumassa. Ai mitä, malli on vaan miehille. Täh, loppuunmyyty. Ei käy! Minusta leopardi- tai armykuosi on ikuisesti in. Se on osa minun (ja Anita Hirvosen) tyyliä. Ja omissa tyylivalinnoissaan kuuluukin tehdä nimenomaan valintoja – sellaisia, jotka resonoivat itsensä kanssa. On aivan toissijaista se, että jonkun mielestä ne ovat pois muodista tai trendien virrasta.

istuva

Oma tyyli on valintoja ja itsevarmuutta. Uskoa siihen, että juuri sinä tiedät mikä on itsellesi parasta. Eikä suinkaan muotilehtien väittämät tai trendiennusteet, jotka kertovat mikä nyt on in.

Turun Kauppiksessa kirjoitin lopputyöni identiteetin rakentamisesta. Ja etenkin siitä kuinka ihminen luo itsensä sosiaalisessa mediassa, brändien maailmassa ja sosiaalisessa kanssakäymisessä. Siinä maailmassa itsensä ja omien ajatustensa kesken me teemme itsestämme sen kuka haluamme olla. Tai ainakin siitä minkä kuvan haluamme itsestämme antaa. Ajatuksiimme vaikuttavat tietysti paljon muiden mielipiteet ja usko itseemme sellaisena kuin olemme. Uskallatko sinä olla sellainen kuin olet? Ja tykätä sellaisista asioista kuin oikeasti pidät?

Ok, nyt joku saattaa teistä ajatella, että mitä potaskaa minä teille syötän? No, minäpä kerron. Ainakin omalta kantiltani. Kotona minulla on käytössä aivan oma vaaterepertuaari. Ne ovat nykytermein niin sanottuja hyggeilyvaatteita. Sellaisia, joissa minulla on erityisen mukava olla ja joissa viihdyin kotoillessani. Löysät verkkarit, hiukan virttynyt ja nukkavieru neule, villasukat jalassa. Niissä vaatteissa en kuitenkaan esiinny muutoin kuin oman perhepiirini seurassa. Tässäpä yksinkertaistettuna tuo sosiaalisen pukeutumisen ja kotoilupukeutumisen ero.

poijut ja lasitVain yksi elämä, vain yksi mahdollisuus. Niin sanottu one shot. Kannattaa uskoa ja olla juuri sellainen kuin on. Uskoa itseensä, omiin ajatuksiinsa ja vaikkapa omaan tyyliinsä. Minä ainakin uskon niin.

Oma ehdoton tyylistarani on Michael Monroe. Voi sitä itsevarmuuden, ei itserakkauden, määrää joka hänestä säteilee. Michael saa aina esiintyessään hymyn naamalleni. Hän on karismaattinen ja persoonallinen, rohkea ja tyylikäs kukko! Mutta ei oman tyylin löytäminen tarkoita sitä, että jokaisen meistä pitäisi olla yhtä räjäyttävä ja uskalias. Vaan sitä, että on sellainen, kuin tuntee sisimmässään olevansa. Aito ja oma itsensä!

tennarit

Kaiken sosiaalisen median ja toisten ja itsensä seurailun keskellä on joskus vaikeaa löytää sitä aidointa itseään. Olenko minä sellainen kuin haluan olla vai sellainen jonka toivon muiden ajattelevan olevani? Minuus versus imago.

Itselleni oman tyylini löytäminen on pian kestänyt jo neljä vuosikymmentä. Aika pitkä aika yksinkertaiseen asiaan. Joku voisi ajatella, että onko sillä nyt väliä miten pukeutuu. Nykymaailmassa uskon, että on. Niin pitkään ainakin kuin me olemme sosiaalisessa kanssakäymisessä muiden kanssa.

Minä olen minä, sinusta huolimatta. Mutta sinun ajatukset minusta vaikuttavat minuun.


A plus tard,

Linda