Täydellinen kumppani

Täydellistä miestä on vaikea löytää. Sen tiedän minä, jo kerran eronnut nainen. Mutta nyt sen tiedän, että täydellisen sohvan voi kylläkin löytää. Reilu vuosi sitten muuton yhteydessä siirsin vanhan jo aikaa nähneen sohvani maalle, joten tarvitsin uuden sohvan kaupunkikotiini. Pitkään minua palvellut Ikean Ekeskog-sohva oli tosiaan jo nähnyt parhaat päivänsä. Hyvät sellaiset kylläkin. Ja onhan tuota, nyt valmistuksesta poistunutta, sohvaa kaipailtu jo monien blogienkin kirjoituksissa.

maailmanparassohva7_20160323

Howard-sohvan tyyliä mukaileva lepopaikka oli muhkea ja iso, mutta hyvin klassinen ja moneen taipuva. Valkoiset päälliset sai pestyä jopa 60-asteen pesussa, joka sopi kaltaiselleni kahden lapsen äidille. Mutta kymmenen vuoden jälkeen runko alkoi taipua ja tyynyt pehmetä. Oli tullut aika etsiä uusi suosikki.

maailmanparassohva3_20160323

Helppoa uuden suosikin etsintä ei ollut. Käytin etsimiseen varmasti enemmän aikaa kuin mihinkään muuhun. Sohvavaihtoehtoja kun on markkinoilla lukuisia. Etsin jopa ulkomailta uutta suosikkiani. Koska rahaa ei hankkeeseen ollut pohjattomasti, niin vaihtoehdotkin kapenivat entisestään. Kriteerejä oli lukuisia: sohvan tuli olla jämäkkä, mutta sellainen johon oli helppo rojahtaa työpäivän jälkeen. Halusin, että se on tyyliltään aikaa kestävä ja materiaaliltaan laadukas ja mieluiten luonnonkuitua. Suurin osa kokeilemistani yksilöistä oli valitettavasti verhoiltu keinokuiduilla. Tietysti ne lisäsivät kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä, mutten pitänyt itse materiaalin tunnusta.

maailmanparassohva5_20160323

Lopulta huomasin löytäneeni Vepsäläiseltä monia minua miellyttäviä, kohtuuhintaisia vaihtoehtoja. Liikkeessä kangasvaihtoehtoja oli paljon, joten valikoiman niukkuudesta ei ainakaan tullut mutkia matkaan. Pitkän harkinnan jälkeen päädyin valitsemaan kulmasohvan, jossa on tilaa pötkötellä ja kutoa päivän stressit pois harteilta. Sen materiaali on laadukasta ja ihanaa pellavaa. Tälle luonnonkuidulle tuli lisähintaa, mutta se oli viisas valinta. Rakastan sitä hiukan rypistyvää ja luonnollisen kaunista pintaa, joka kankaassa on.

maailmanparassohva9_nelio_20160323

Vaikka aikaa kuluikin parhaan kumppanin metsästykseen, olen super tyytyväinen valintaani. Ihana pellavan värinen pellavakangas näyttää yhtä hyvältä kuin ostohetkellä. Ja päiväni päättyvät juuri niinkuin toivoinkin: ihanan lökösohvan syleilyyn.

maailmanparassohva10_20160323

maailmanparassohva11_20160323


A plus tard,

Linda