Usko poikaa – sänky on sijoitus!

Sänky on kodin kehto. Tai minun sänkyni ainakin. Kun näin tämän sänkyni Bukowskis Marketissa, se jäi mieleeni kummittelemaan. Se oli niin sanotusti pakko saada, hinnalla millä hyvänsä. Ne, jotka harrastavat huutokauppashoppailua tietävät, että sellaiset haaveet ovat vaarallisia. Vastassa on liuta muita ihmisiä, joilla on samanlaiset unelmat. Onnekseni tällä kertaa ei ollut monia isotaskuja, jotka olisivat saaneet haaveiden hinnat pilviin. Joten tämä ihana sängyn pääty päätyi omaan kotiini.

Sänky, Bukowskis Market | www.stillme.fi
Sänky, Bukowskis Market.
Sänky, Bukowskis Market. Leijonanpää, Zen Zulu. Päiväpeitto, Lexington. Lasilyhty, Zoom Design. | www.stillme.fi
Sänky, Bukowskis Market. Leijonanpää, Zen Zulu. Päiväpeitto, Lexington. Lasilyhty, Zoom Design.

En tiedä tarkalleen miltä ajalta sängynpäätyni on, mutta ainakaan mittojensa puolesta kyseessä ei ole mikään viime vuosikymmenten tekele. Sängynrungon kuuluisi nimittäin olla yhtenäinen, niin että siinä on etu- ja takapääty sekä sivulaidat. Mutta tällaisella kokoonpanolla rungon sisään olisi mahtunut melko pieni sänky. Sellainen jonka mitat kelpasivat aikanaan, mutta ei enää. Nykyinen kaksimetrinen sänkyni vaati sen, että poistin rungosta laidat kokonaan, jotta patja mahtui päätyjen väliin. No, pienistä mukailuista huolimatta ihana siitä tuli joka tapauksessa.

Sänky, Bukowskis Market. Leijonanpää, Zen Zulu. Päiväpeitto, Lexington. Matto, Tikau. | www.stillme.fi
Matto, Tikau.

Olen aina rakastanut uuden ja vanhan yhdistelyä. Etenkin sisustuksessa. Minulla on kotonani jonkin verran isoäidiltäni perittyjä antiikkiesineitä ja huonekaluja. Niiden lisäksi olen satsannut esimerkiksi tyylikkäisiin design-tuoleihin. Siinä mielessä laatuun kannattaa panostaa, vaikka joutuisikin jonkin aikaa säästämään muissa hankinnoissa. Laatu kestää aikaa ja sille antaa enemmän rakkautta kuin ohimeneviin villityksiin.

makkarinsanky5_20160323

Makuuhuone on se paikka, josta uusi päivä alkaa ja johon se päättyy. Minulle ehdoton sääntö on se, että sänky pitää pedata ennen kuin lähtee aamulla kotoa. On karmaisevaa tulla kotiin ja kohdata myllerretty peti, joka on kiireen keskellä jäänyt huomiotta. Samaten pidän kovasti valtavista tyynyröykkiöistä, kuten amerikkalaisissa sisustuslehdissä ja hotelleissa tavataan nähdä. Tyynyillä saa muutenkin kivasti muutettua nopeasti, ja suht edullisesti kodin ilmettä. Onhan niiden asettelussa tietenkin oma vaivansa.

Sänky, Bukowskis Market. | www.stillme.fi

Ahkerana muuttajana olen muutenkin huomannut, että kun ostaa järkevästi ja satsaa sellaiseen joka kestää aikaa päätyy parempiin lopputuloksiin. Rasittavinta on tehdä muuttoa ja todeta, ettei haluaisi kotiinsa joitain esineitä, joille ei anna paljoakaan arvoa. Arvo on tietysti moniselitteinen asia. On tunnearvoa, rahallista arvoa ja muistoihin perustuvaa arvoa. Mitkä niistä  merkitsee on tietysti jokaisen oma asia. Minä valitsen useimmiten tunteella ja rakkaudella. Näitä minä rakastan, joten ne minä pidän.

Makuuhuone on se paikka, josta uusi päivä alkaa ja johon se päättyy.

Muistan vieläkin erään erikoisen työkeikan aikoja sitten, jossa Pringles-sipsikisan voittaja sai 10 000 euron palkinnon käytettäväkseen. Hän sai ostaa rahoilla mitä lystäsi ja minä seilasin ostosretkellä mukana limusiinin kyydissä. Siellä me sitten joimme kahdestaan kymmenmetrisessä limossa kuohuviiniä ja napostelimme sipsejä. Poika mietti miten rahat törsätään ja minä kuuntelin pohdintoja. Todellakin hassu työkeikka. No, mielenkiintoisinta tässä oli tietysti mihin nuori poika rahansa sijoitti. Silloin en voinut asiaa käsittää, mutta nyt ymmärrän. Ensimmäinen etappimme oli Hästens-sänkykauppa. Sinne meni sitten 70 % voitosta!?! Ja seuraavaksi pleikkarin uusin versio ostoskassiin ja lopuilla rahoilla uudet bilevaatteet niskaan. Uskotaan poikaa – sänky on sijoitus!

Makoisaa pääsiäistä ja leppoisia unia lomapäiville!

Linda