Printtiä päiviin

Vintage-printtitakki ja flare-housut

Joka kevät ja syksy teen ryntäyksen Hulluille Päiville yksi asia mielessä – mallikappalevaatteet. Olen löytänyt suuren osan vaatekaappini näyttävimmistä asuista juurikin noiden haamun täyteisten hetkien aikana. Mallikappaleiden joukossa on useimmiten paljon sellaisia vaatteita, jotka ovat yksinkertaisesti niin erikoisia ettei niitä suurella volyymilla saa varsinkaan suomalaisille myytyä. Minä pidän juuri niistä. Etenkin niistä kuositakeista.

Stefan Kollman vintage printtitakki Milanosta, paita Zarasta, flare-housut Bik Bokista ja Chloé käsilaukku Stockmann-tavaratalosta.
Takki, Stefan Kollman. Paita / Zara. Farkut, Never Denim / Bik Bok. Kengät, Geox / Stockmann.

Lähes poikkeuksetta Tara Jarmonin ja Versacen mallikappaleiden joukosta löytyy joku valloittava printtitakki, joka riemastuttaa heti ensi näkemältä. Ainut ongelma onkin enää siinä vaiheessa (lompakon joustovaran lisäksi) mahtuuko vaate päälle. Usein ranskalaisten ja italialaisten merkkien mallikappaleet ovat melko pieniä, yleensä kokoa 34 tai 36. Kaltaiseni apinakäsi joutuu siinä tilanteessa hyväksymään 10 cm vajaamittaiset hihat tai unohtamaan kaupan kokonaan.

Stefan Kollman vintage printtitakki, flare-housut / Bik Bok ja Geox korkokengät Stockmannilta.
Takki, Stefan Kollman. Farkut, Never Denim / Bik Bok. Kengät, Geox / Stockmann.
Chloé laukku Stockmannilta.
Laukku, Chloé / Stockmann.
Takki, Stefan Kollman. Pilkkupaita / Zara. Flare-housut / Bik Bok. Kengät, Geox / Stockmannilta.
Takki, Stefan Kollman. Pilkkupaita / Zara. Flare-housut / Bik Bok. Kengät, Geox / Stockmann.

Syy, miksi rakastan printtitakkeja on hyvinkin yksinkertainen – ne saavat hymyn kasvoille ja värittävät ihanasti asuja. Suosikkini on ehdottomasti tämä sinivalkoinen retrotakki, jonka olen ostanut vuosia sitten Milanosta jostain vintage-liikkeestä. Sekin on rehellisyyden nimessä niin nafti minulle etten saa nappeja kiinni edestä, joten pidän sitä aina takki auki :9

Minulla on onneksi eräs ystävä, joka on vielä innokkaampi printtitakkien hamstraaja kuin minä. Liisalla on varmasti Suomen laajin etnoteknomonocolormaroccographicprint (you name it) takkivalikoima, joten kaukaisena haastajana tässä ollaan, mutta visio pysyy.


 

A plus tard,

Linda