Busnel, tuo ex-anopin kestosuosikkimerkki (ja nyt omani)

Busnel-neuletakki

Busnel, Busnel, tuo ex-anopin lempimerkki, mutta nyt niin kovin trendikäs tulokas. On se jännää, miten klassikkomerkit puskevat taas vaatekaappeihin, kuin uudestisyntyneinä. Onhan näitä muitakin menestystarinoita. Jossain vaiheessa Aigner oli samanlainen merkki. Muistan kuinka pienenä tyttönä hengailin isoäitini ja äitini kanssa Aignerin liikkeessä Katajanokalla tuntitolkulla ihailemassa kuinka rouvat tekivät ostoksiaan. Sitten tuli Burberryn uusi nousu ja ruutuhuivit, ja muut vastaavat tapaukset.

Busnelin kaksirivisen laivastonsinisen neulejakun, kultaisine nappeineen löysin Stockmannilta, jonne merkki rantautui vuosien tauon jälkeen. En osannut millään valita kumpaan väriin kallistuisin, ihanan kermaiseen valkoiseen vai siniseen. Lopulta valitsin sinisen, koska minulla on paljon muita vaatteita, joiden kanssa sen voi näppärästi yhdistää. Ja olihan siinä enemmän merihenkistä vibaa kuin valkoisessa.

Neulejakku, Busnel / Stockmann. Flare-housut, Never Denim / Bik Bok. | www.stillme.fi
Neulejakku, Busnel / Stockmann.

Keväällä raita tekee taas tuloaan ja samaten myös koko teemaan sopiva navy-muoti. Koska jokaisella muotifanaatikolla on oltava sini-valkoraidallinen paita, minultakin löytyi sellainen arkistojen kätköistä. Huomasin kyllä, että vastaavanlaisia raitapaitoja on monilla merkeillä nytkin myynnissä. Ehkä joudun hankkimaan itselleni toisen samanlaisen, sillä omani on jo hiukan virttynyt versio.

Ja mikäs sen parempi kaveri jakulle kuin kunnon 70-luvun flare-farkut. Niitäkin löytyy kaupoista monenlaisina versioina, kuluneella pesulla tai vaikkapa valkoisena. Minun hippihousuni ovat Bik Bokista, Never Denim -merkiltä. Farkut ovat reisistä tiukat ja levenevät reilusti lahkeita kohden. Kesti pitkään ennen kuin rohkenin ostaa flaret. En oikein tiennyt minkä kanssa ne yhdistäisin. Sen verran pitkään olin nimittäin viettänyt aikaa pillifarkkujeni kanssa. Mutta aika mutkattomasti flaret sopivat olemassa olevien vaatteideni kumppaniksi. Töissä olen käyttänyt niitä bleiserin tai tiukan pooloneuleen kanssa.

Busnel neulejakku, See by Chloé käsilaukku, Bik Bok Flare-housut | www.stillme.fi
Neulejakku (Busnel) ja laukku (See by Chloé) / Stockmann. Flare-housut, Never Denim / Bik Bok.

Busnelin valikoimaa katsellessani Stockalla ihastuin myös merkin mustaan keeppiin. Etenkin kelien lämmetessä keeppi on mainio valinta, ja mikä parasta syksyllä se on vielä muodikkaampi, joten sille löytyy käyttöä pidempäänkin. Merkin tuotteet ovat myös todella laadukkaita, sillä olen nähnyt monilla lähes parikymppisiä Busnelin jakkuja, jotka ovat säilyttäneet täydellisesti muotonsa.

Stockalle oli tullut myös maaliskuun Paris-kampanjan myötä uusia brändejä. Innostuin heti ihanasta American Vintage -merkin mallistosta. Samaten Opus, Iro ja Caroll olivat tervetulleita uutuuksia tavarataloon. Kivaa, että näitä merkkejä löytyy vihdoin Suomestakin. Meillähän alkaa jo olla aika mahtava valikoima brändejä täällä. Ainakin minä muistan vielä ajan, jolloin piti matkustaa laivalla Ruotsiin ostamaan jopa Henkkamaukkaa :)

Aurinkolasit, Tommy Hilfiger / Keops. Neulejakku, Busnel / Stockmann | www.stillme.fi
Aurinkolasit, Tommy Hilfiger / Keops. Neulejakku, Busnel / Stockmann.

Kuinka ollakkaan, talvella Keopsilta hommaamani siniset Tommy Hilfigerin aurinkolasit olivat täydellinen valinta asun kanssa. Kaipasin aurinkolasivalikoimaani jotain uutta, sillä olin pitkään porhaltanut pilottimallisilla arskoilla. Tässähän aletaan jo olla aika valmiita kevään tuloon. Nyt vain elohopea nousuun!

Hilfiger aurinkolasit

Busnel neuletakki, Hilfiger aurinkolasit


A plus tard,

Linda