Päin punaista

Portrait of Linda Koskinen | www.stillme.fi

Punahilkka ja joulupukki pukeutuvat punaiseen, mutta minä en. Näin päätin jo vuosia sitten. En ikinä ostanut punaisia vaatteita tai asusteita, punaista huulipunaa kylläkin. Päätökseni oli mielestäni hyvinkin rationaalinen: ihoni sävy on tyyppiesimerkki pohjoismaisten vaaleiden naisten ihosta. Tämän vuoksi, kun on kylmä, muutun punaiseksi, ja etenkin tavallista raamikkaampi nenäni muuttuu vieläkin punaisemmaksi. Jos punastun (tapahtuu aika ajoin), muutun punaiseksi. Jos suutun (tapahtuu myöskin aika ajoin), muutun punaiseksi. Ei siis punaista minulle.

KK2_crop1
Tyköistuvassa Zaran takissa on vetoketju edessä. Laukku, See by Chloé/Stockmann. Farkut, Never Denim/Bik Bok. Nilkkurit, Miu Miu.

Mutta minähän lupasin jonkin aikaa sitten blogissanikin, että karistan vanhat uskomukset ja typerät säännöt pukeutumisessani. Lupasin, että kokeilen ennakkoluulottomasti uusia asioita, ja hyvä niin, sillä punainenhan on mahtava väri! Se on kaunis ja näyttävä, sekä erittäin piristävä vallitsevissa sääolosuhteissa. Se on lisäksi tulevan kevään värikartoissa varsinainen huutomerkki kaiken nuden ja hempeyden keskellä.

PK4_crop1
Kruununhaka on yksi lempipaikoistani. Ihania katuja ja yksityiskohtia pullollaan.

Virittäydyin punaiseen moodiin kahlaamalla taas Pinterestin läpi ja koostin suosikkiasuistani oman boardin (ks. boardi tästä). Yksi asuista on ehdoton suosikkini: kokovalkoinen asu, jonka kruunaa punainen takki. Olenkin joskus maininnut, että Pinterest on mahtava työkalu oman tyylin luomiseen. Samaten sieltä saa hyviä ideoita juuri niihin epätoivoisiin hetkiin, jolloin ei keksi mitä päällensä laittaisi.

Tämä viikko on muutenkin ollut minulla varsinaista värien ilotulitusta. Eilen olin pukeutunut Tukholmasta ostamaani moniväriseen & Other Storiesin neuleeseen. Tänään taas ulkoilutin ystäväni Leenan kutomaa kananpojan keltaista pooloneuletta. Sen verran ankean harmaata ja vetistä on ulkona, että pakkohan sitä päivää on jollain tavalla värittää. En muuten olisi ennen uskonut käyttäväni keltaistakaan, mutta onpa sekin nyt testattu.

laukku_crop2
Kuvassa on yksi lempilaukuistani, jonka löysin tammikuussa Stockmannilta. En tajua miten olen osannut olla ilman tätä ihanaa See by Chloén laukkua, joka kätkee sisäänsä kaiken tarpeellisen.

Meillä oli muutama viikko sitten keskustelua myös kollegoideni kanssa väreistä. Tai oikeammin keskustelu koski aihetta, miten pukeutua kankkusessa!?!? Minulla on nimittäin muutama todella ärhäkkä huulipuna, joita käytän jos olo ei ole niin freesi. Jos olen yhtään valvonut tai syönyt suolaista, silmäpusseistani tulee katastrofaaliset. Joten huomio on saatava jonnekin muualle kuin silmiini. Tämä kikka on kokeiltu monta kertaa ja se tehoaa. Kokeilkaapa itse vaikka MACin Matte Heroine tai Candy Yum Yum -sävyisiä huulipunia.

Ystäväni Jenni taas sanoi, että hänellä on turkoosi huomiohuivi, joka piristää nuupahtaneenkin kukkasen :) Olen myös huomannut, että niinä päivinä, kun vire ei ole parhaasta päästä kannattaa panostaa itseensä. Pukea päällensä jotain tavanomaista upeampaa, huolitella hiukset tai meikki ajatuksella tai hemmotella itseään jollain tapaa. Kummasti piristää ja mielikin alkaa muuttua energisemmäksi.

PK5_crop2
Zaran takissa on veistoksellinen leikkaus ja kauniit laskokset.

Hemmottelusta kun puhutaan, niin nytpä onkin hyvä aika tehdä jotain ihanaa toisille, sillä ystävänpäivä on sunnuntaina. Minä olen ollut kerta kaikkisen surkea ystävä. Turha selitellä, töitä on paljon ja lasten kanssa menee loppuaika. Ja viikonloppuisin taas lataan akkuja Hangossa uutta viikkoa varten. Mutta pienen piristyksen olen teille lukijoilleni keksinyt: käykää osallistumassa Still Me:n Instagram-kisaan. Palkintona voi voittaa itselleen ja ystävälle ihania hiustuotteita! Happy Valentine’s Day!!!<3

Valikoima nettikaupoista löytämiäni punaisia asioita

  1. Raitaneule, mint&berry (34,95 €)
  2. Trenssi, Esprit (99,95 €)
  3. Toppi, Stine Goya (270,00 €)
  4. Nahkalaukku, Diane von Furstenberg (179,00 €)
  5. Maksihame, Zalando Essentials (17,95 €)
  6. Avokkaat, Ted Baker (179,00 €)
  7. Pusero, Mango (29,99 €)
  8. Toppi, Bik Bok (22,95 €)
  9. Raitapaita, Mads Nørgaard (49,00 €)

 


A plus tard,

Linda