Hangon talviherkut

Talvinen Hanko / Hangö på vintern 2016 | www.stillme.fi

Kaikki tuntevat Hangon legendaarisena kesäkaupunkina, jossa on kilometritolkulla hiekkarantaa, upeita pitsivilloja ja kuvan kauniita maisemia. Kesällä Hangossa rusketutaan, pelataan tennistä ja notkutaan vierasvenesatamassa aamuun asti. No mutta, entäs sitten talvella? Harvoin Hangosta talvisin puhutaankaan, sillä kieltämättä kaupunki viettää tuolloin suloista horrosaikaansa.

Minusta talvinen Hanko, etenkin nyt valkeiden lumien peitettyä maan, on mainio paikka. Ihan ykkösenä täytyy tietysti nostaa esiin mainiot ulkoilumaastot, höystettynä upeilla jään peittämillä rantanäkymillä, mutta löytyypä kaupungista muutakin ajanvietettä. Tässä muutamia suosikkejani:

1. Alan’s Café

Nyt kun halpuutus on päivän sana, niin nostetaan senkin kunniaksi esiin Hangon ihanin ja myös edullisin kahvila. Alan’s Café on niin kesäisin kuin talvisinkin ihan ykkösmesta. Se on myös hankolaisten ja kesähankolaisten kohtaamispaikka, jossa saa viikonloppuisin jopa jonotella paikkaa omalle seurueelleen. Kahvila sijaitsee loistavalla paikalla Hotelli Regatan ja Leijonapuiston läheisyydessä. Tunnelmaa tuo kotoisa puutalomiljöö ja leppoisa palvelu. Ehdottomia suosikkejani Alansissa ovat porkkanakakku, mud cake ja mahtavat pullat.Alan's Café, Hanko | www.stillme.fi

Alan’s Café
Raatihuoneentori 4
10900 Hanko

Löydät Alan’s Cafén Facebook-sivun täältä.

2. Ditt och Datt

Minulla on porttikielto Ditt och Dattiin, sillä lapseni eivät enää kestä pitkiksi venyviä keskusteluita liikkeenpitäjän Ludden kanssa. Sen lisäksi että Ludde on mainiota seuraa niin liikkeestä tosiaan tekee makeita löytöjä. Erityisellä pieteetillä metsästetyt antiikki- ja retroesineet ovat Ditt och Dattin myyntivaltteja. Itse olen löytänyt liikkeestä tauluja, snapsilaseja ja kaikenmoisia pienesineitä, joita ei muualla ole vastaan kävellyt. Liikkeessä on myös myynnissä suurempia esineitä kuten lamppuja ja antiikkihuonekaluja.Ditt och Datt, Hanko | www.stillme.fi

Ditt och Datt
Raatihuoneentori 4
10900 Hanko

Löydät lisää tietoa Ditt och Dattista täältä.

3. Ravintola Origo

Hangossa ei talvisin ole kovinkaan moni paikka auki, kun nälkä yllättää. Pitsapaikkoja toki löytyy, mutta herkkusuille Origo lienee ainoa koko vuoden aukioleva ravintola. Herkullisten annosten lisäksi Origossa saa myös nauttia Makasiinirannan kauniista miljööstä. Kesäisin makasiinirakennuksissa on valtava kuhina ja vilske, kun turistiralli alkaa kesäkuun alussa. Talvella lounaan tai illallisen saa nauttia rauhassa tummanpuhuvan sisustuksen syleilyssä.

Duuniviikon jälkeen minua usein laiskottaa sen verran, että lauantain lounas tuppaa järjestymään Origon toimesta. Sopivan monipuolisesta menusta löytyy herkkuja kaikille: lapsille, kulinaristeille ja itseni kaltaisille klassikkofaneille. Oma ja varmasti monen muunkin suosikki on Origon lohikeitto itseleivotun ja suussa sulavan saaristolaisleivän kanssa.

Ravintola Origo, Hanko | www.stillme.fiOrigo ei ole missään mielessä mikään edullinen mättölä. Siellä nautiskellaan paikallisista raaka-aineista niin kalojen, riistalintujen kuin kasvisten muodossa, sen mukaan miten sesonki satonsa antaa. Aikuisten annokset ovat reilusti parinkympin päälle, joten mikäli intoutuu tilaamaan kolmen ruokalajin menun viineineen, niin saa siitä maksaakin. Suosittelen!

Ravintola Origo
Satamakatu
10900 Hanko

Voit tutustua tarkemmin Origon tarjontaan tästä.

4. Kirppis Ankka

Kirppis Ankka on Hangon vaiettu salaisuus. Nuhjuinen rakennus sijaitsee niin sanotusti radan toisella puolella, jonne kesäturistit harvemmin eksyvät. Jos jättää huomioimatta neuvostoaikaisen bunkkerimiljöön ja rohkenee astua Ankkaan sisään, niin saattaa löytää mainioita löytöjä kirpparin kätköistä.

Kirppis Ankka, Hanko / Loppis Ankka, Hangö | www.stillme.fiValtava halli kätkee sisäänsä rivitolkulla myyntipöytiä, jotka notkuvat kaikenmoista tavaraa. Olen itse löytänyt Kirppis Ankasta niin kodin sisustusesineitä kuin antiikkihuonekalujakin. Ennen kaikkea Ankasta saa mielettömän ihania villasukkia. Niitä kutovat hankolaiset mummot täydellisellä kädenjäljellä, ja vielä älyttömän halpaan hintaan. Olen varmasti ostanut aikojen saatossa paritkymmenet villasukat, lahjaksi tai omaan käyttöön. Sukat kun maksavat 5-15 euroa, niin eipä siinä tarvitse enää miettiä pitäisikö itse kutoa moiset.

Kirppis Ankka
Esplanadi 126
10900 Hanko

Käy hakemassa esimakua Kirppis Ankan vaihtuvasta valikoimasta tästä.

5. Tian Veranta

Hangon kävelykadulla sijaitseva Tian Veranta on melko uusi tulokas kaupungissa. Vuorikadulla sijaitseva sisustus- ja vaateliike on pullollaan ihanaa piensisustusta, kuten kynttilänjalkoja, koriste-esineitä ja kynttilöitä. Kotoisassa liikkeessä on kauniisti esillelaitetut ja värikoordinoidut tuotteet, jotka purevat erityisesti omaan hiukan maalaisromanttiseen makuuni.

Tian Veranta, Hanko / Hangö | www.stillme.fiOlen itse löytänyt Tian Verannasta upeita mattoja ja kylpyhuonetuotteita. Viimeisin löytöni on ihana pitkäkarvainen lampaantalja, jonka virittelin kotiini rottinkituolin lämmikkeeksi. Tian Verannassa on kiinnitetty erityisesti huomiota luonnonmateriaaleihin, niin vaatteissa kuin kodin sisustustuotteissa. Ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, etenkin ihanan valikoiman ja huippupalvelun takia.

Tian Veranta
Vuorikatu 10
10900 Hanko

Lisää tietoa Tian Verannasta saat täältä.

6. Lankasatama

Onneksi Lankasatama tuli Hankoon, sillä minun kaltaisellani innokkaalla neulojalla on aina joku projekti päällä. Lankasataman Katjan avulla sain uuden virkkausharrastukseni tuomat tuotokset maaliviivoille. Asiantunteva palvelu ja melko kattava lanka- ja virkkauskuituvalikoima ovat liikkeen valtteja.

Hangon Lankasatama, Hanko / Hangö | www.stillme.fiLankasatamassa järjestetään myös neulontakerhoja, joissa innokkaat harrastelijat jakavat vinkkejä. Itse en ole niihin ehtinyt osallistua, mutta liikkeessä vierailen usein. Lankasatamasta saa myös koko maan parhaat pipotupsut – hyvinkin aidon turkiksen näköiset hauskat tupsut sopivat mainiosti esimerkiksi blogissani olleen pipon kaveriksi.

Lankasatama
Nycanderinkatu 16
10900 Hanko

Löydät lisää tietoa Lankasatamasta täältä.


 

Ja onhan Hangossa toki muitakin vierailunarvoisia paikkoja, kuten legendaarinen leffateatteri Kino Olympia Vuorikadulla. Kävin katsomassa uusimman Bondin siellä ja sali oli ääriään myöten täynnä. Kino Olympiassa on tosiaan old school -leffateatterin nostalgiaa ilmassa! Samaten monia mainitsemisen arvoisia paikkoja löytyy kesälistalta, mutta niistä kerronkin sitten lisää myöhemmin.


A plus tard,

Linda