Työpaikan dress talk

Usein tarkkailen duunissa työkavereideni pukeutumista, sillä ympärilläni on paljon ihmisiä, joilla on tyylitajua. Yllättävää kyllä kaikki pukeutuvat hyvin erilailla. Toisin sanoen meiltä ei löydy työpaikkaunivormua, edes kirjoittamatonta sellaista, joka tekisi meistä edes jollain tasolla tyyliltämme yhdenmukaisia. Minusta tämä on suuri rikkaus. On todella virkistävää nähdä miten eri tyyliset ihmiset luovat omaa tyyliään.

Samaten mietin välillä mistä elementeistä rakentuu kuvamme siitä minkälaisia pukeutujia meitä ympäröivät ihmiset ovat. Joillekin pukeutuminen tosiaan on aivan pragmaattinen asia, johon satsataan juuri niin paljon kuin on pakko. Toisille se on taas tehokas väline itsensä toteuttamiseen, oman minäkuvan rakentamiseen ja ties miten moneen muuhun asiaan, millä pukeutumisella vaikutetaan.

Hame, Samuji. Pusero, Filippa K. Neuletakki, Sand | www.stillme.fi
Midikokeilu alkakoon tällä Samujin hameella. Sen pariksi klassista varman päälle yläosaa: pusero, Filippa K. ja neuletakki, Sand.

 

No siis back to work – Viime viikolla ihastelimme kollegani kanssa työkaverimme Marleenan Dr. Martens -buutseja, jotka oli valmistettu vegaaninahkasta. Tämä tietysti sai aikaan mielenkiintoisen keskustelun eettisestä muodista, vastuullisuudesta ja mistäpä muusta kuin klassikkobuutseista ja niiden eri värivaihtoehdoista.

Eilen aamulla taas ihastelin itsekseni vierustoverini Petran midihametta. Hän oli yhdistänyt vekitetyn hameen kanssa makeat tennarit, jotka kiinnittivät huomioni. Midihän on tulevan kevään ja kesän trendikkäin mitta. Viime viikkoisesta trendejä käsittelevästä postauksesta löytyy muutamia kivoja vinkkejä miten midiä voi käyttää. Midi on tosiaan haastava mitta, sillä sen kanssa voi mennä helposti metsään.

Kukkakuvioinen hame, Samuji | www.stillme.fi

Viimeisessä Gloria-lehdessä onkin aiheesta artikkeli muutamine vinkkeineen. Tyylipalstalla kehotetaan yhdistämään midin kanssa yläosa ja kengät, jotka tasapainottavat mittasuhteita. Korkeavyötäröisen hameen kanssa kannattaa siis kokeilla lyhyttä yläosaa ja kengiksi kelpaavat korkeavartiset saappaat, korkeakorkoiset avokkaat tai herraintyyliset kengät.

Mutta eivätpä kaikki kohtaamiset muodin kanssa ole välttämättä niin positiivisia. Muutama viikko taaksepäin seisoin nimittäin työpaikkani hissiaulassa odottamassa kyytiä ylöspäin. Minun edessäni seisova naisduo rupatteli kevyttä small talkia, jonka päätteeksi toinen naisista tokaisi toiselle ”Miten sulla on noin rumat saappaat?”. Koitti jäätävä hiljaisuus, juuri sellainen mitä hississä voi kokea. Saapasnaisen ilme kertoi kaiken. Eihän tuollaista kommenttia voi keneltäkään saada maanantaiaamuna hississä. Saapasnainen vastasi jotain epämääräistä säästä ja aamukiireestä ja hyppäsi ulos hissistä (varmasti pari kerrosta aiemmin kuin olisi pitänyt).

Laukku, Tory Burch. Neuletakki, Sand | www.stillme.fi
Laukku, Tory Burch. Neuletakki, Sand.

Muoti, niin kuin moni muukin asia, on arka paikka. Jos ei kehuja, niin mitä muille voi siitä kommentoida, etenkin työpaikalla. Itse olen sitä mieltä, että meitä suomalaisia, melko arkoja pukeutujia, pitää kannustaa ja kehua tyyliasioissa. Rakkaille naapureillemme nämä estetiikan asiat tuntuvat olevan syvemmällä selkäytimessä. Ehkäpä kommentteja kannattaa miettiä siltäkin kannalta mitä hyötyä niistä on. Saapasnainen olisi varmasti halunnut upottaa päänsä emun lailla hiekkaan saamansa kommentin jälkeen.

 

Summa summarum – annetaan kaikkien kukkien kukkia ja nautitaan koko kukkamerestä. Siperia varmasti opettaa, mutta ehkäpä niin pitkälle ei tarvitse mennä. Mahtavaa tyyliiviikkoa kaikille duunareille ja pidetään lippu korkealla, hississäkin :)

ruusuhame6


A plus tard,

Linda