Trendit 2016: Shining Metal

Olen mielettömän innostunut tästä uudesta trendipläjäyksestä, jonka olen keksinyt blogiini. Monesti tuntuu siltä, että uuden sesongin kynnyksellä uusista trendeistä on vaikea saada kattavaa kuvaa, kun medioita (lehtiä, blogeja yms.), joita pitäisi seurata, on niin monia. Nytpä minä olen sitten filtteröinyt omat suosikkini koko valtavasta trendimerestä tulevaa kevättä koskien. Tarkoituksenani on julkaista kevään mittaan artikkelisarja, jonka jokainen osa nostaa esiin yhden kevään trenditeeman. Toivottavasti teillekin on iloa näistä!

ShiningMetal1
Metalli sopii hyvin kotiinkin. Innostuin itse etenkin pienistä metallisista jutuista, kuten tuosta pronssisesta ruukusta oikealla.

Tämä trendi on yksi suosikeistani. Korufriikkinä minulla on aina ollut ”soft spot” metallinkiillolle ja näyttävyydelle. Samaten rakastan paljetteja, joista tehtyihin suosikkeihini lukeutuvat blogissani olleet housut ja sininen paljettijakku, jonka aikanaan ostin uudenvuodenjuhliin. Metallinhohto ja paljetit useimmiten yhdistetäänkin juhlaan ja erityisesti pikkujoulukauteen. No, tässä trendissä ei suinkaan ole niistä kyse.

Hopea ja kulta tulevat esiintymään kevätmuodissa juurikin arkivaatteissa. Niiden pohjana toimivat hyvin yksinkertaiset kokonaisuudet, joita sävyttävät maanläheiset sävyt ja valkoinen. Hopea yhdistyy myös luontevasti harmaaseen ja niin ikään kulta beigen pariksi.

ShiningMetal2
Kevään ostoslistalla ehdottomasti: hopeinen kynsilakka, hopeiset loaferit ja hopeinen minihame.

Pinterestistä on kätevä poimia suoria vinkkejä asukokonaisuuksien luomiseen. Välillä kun en itse keksi mitään uusia pukeutumisidiksiä, niin kerään kiinnostavan aiheen ympärille boardin, joka toimii sitten eräänlaisena pukeutumisoppaana. Esimerkiksi yllä olevan kuvan alareunassa on ihana harmaasta, valkoisesta ja hopeisesta väripaletista koottu asu. Todella yksinkertainen tapa toteuttaa tätä metallitrendiä asulla, jonka voisi hyvin pukea duuniinkin. Luulenpa, että yläosan elementit löytyisivät monelta vaatekaapista ja tuon hopeisen hameen voisi vaikkapa ostaa täältä.

Hameiden malleissa keväällä jyräävät pitkät ja vekitetyt versiot. Vaatii kyllä ainakin minulta hiukan totuttelua, siis tuohon vekkimalliin. Monesti ne loppuvat vielä nostalgisesti säären puoleen väliin. Aika haastava pituus, mutta näyttää yllättävän hyvältä yläkuvan esimerkissä lenkkareidenkin kanssa. Täytyypä testata!

ShiningMetal3
Metallishortsit tekevät näköjään upean paluun kevääksi. Nuo pronssiset shortsithan ovat aivan mielettömät!

Erityisen upeita ovat tämän trendin inspiroimat asusteet. Yllä näkyvän Pinterest-boardini parhaimmistoon kuuluvat ehdottomasti nuo metallinhohtoiset Dr. Martens -buutsit! Samaten käsilaukuista löytyy mielettömän sähäköitä vaihtoehtoja, joilla saa piristettyä tylsemmänkin asun. Monissa laukuissa on myös paljon muita detaljeja, kuten ketjua tai solkia. Tämä ei siis ole mikään minimalistin suosikkitrendi, muttei myöskään ole syytä kuvitella, että pitäisi pukeutua Ziggy Stardustiksi. Metallia käytetään maltilla ja hienostuneesti. Tämän kevään metallimuoti on sofistikoitunutta ja eleganttia. Se ei ole hassua tai naiivia, vaan pikemmin hivenen futuristista ja hyvin, hyvin kaunista.

ShiningMetal4
Suurten muotitalojen, kuten Chanel ja Givenchy, kevätmallistoissa hopea oli näyttävästi esillä.

Alla vielä muutamia poimintoja joistakin suosikkiverkkokaupoistani. Täytyy sanoa, että on ollut valtavan inspiroivaa koota kuvissa näkyvää Pinterest-boardia. Käykää toki katsomassa sitä vielä tarkemmin täällä!

  1. Kimalletennarit, H&M (29,99 €)
  2. Laukku, Rebecca Minkoff (209,00 €)
  3. Korolliset avokkaat, Buffalo (64,95 €)

A plus tard,

Linda