Tapettien rakastajalta

Amalfi Black, Sandberg. Vihreä Raita, Tapettitalo. | www.stillme.fi

Olen aina rakastanut tapetteja. Olen kuvittanut jokaisessa elämänvaiheessani sen hetkisen asuinpaikkani seinät juuri sellaisilla tapeteilla, jotka parhaiten fiiliksiäni ilmentävät. Ja kun fiilikset vaihtuvat niin tapetitkin vaihtuvat. Ennen rakastin rönsyileviä kukkaseiniä, joissa kukkivat vallattomat ruusut tai pionit. Sitten tuli eläinkausi ja sen myötä leikkisät kalatapetit lastenhuoneeseen ja suloiset perhoset keittiöön. Tuo perhostapetti nimeltä Farfalla onkin yhä yksi suosikeistani, ja leikkasipa veljeni vaimo jopa tapetin perhosista ihastuttavan perhosparven äitini vaatekaappien oviin.

Eteinen
Eteisen ovi kaipaa vielä entisöintiä, mutta kuvan perällä näkyvän wc:n oven olen jo entisöinyt. Ihanaa puuhaa!

Nyt iän ja kokemuksen myötä tapettivalinnoistani on tullut harkitumpia ja pitkäikäisempiä. Mietin pitkään mitkä tapetit sopivat mihinkin tilaan ja miten ne suhtautuvat läheisissä huoneissa oleviin väreihin tai huonekaluihin. Vertailen tapetteja rinnakkain ja tilaan tapettinäytteitä nettikaupoista. Onneksi tämä prosessi on tosiaan näytteiden ansiosta suhteellisen helppoa ja vaivatonta. Yleensä näytteet saapuvat kotiin muutamassa päivässä ulkomailta ja hyvällä onnella niiden tilaaminen on joko maksutonta tai muutaman euron hintaista. Ehdottomasti vaivanarvoista, sillä tietokoneen tai puhelimen ruudulta tai kaupan valoissa värit eivät toistu samalla tavalla kuin aidossa ympäristössä.

Eteinen
Amalfi Black -tapetti, Sandberg.

Hangon kodissa olen miksannut vihreiden sävyjen kaunistamia tapetteja monessa paikassa. Alakerran makuuhuoneesta kirjoitinkin blogissani aikaisemmin. Näissä kuvissa näette eteisen ihanan mustapohjaisen kukkatapetin. Tämä Sandbergin Amalfi Black -tapetti inspiroi ja ihastuttaa minua yhä. Siinä on jotain herkkää ja raikasta, vaikka tausta onkin hyvin tumma. Se muistuttaa minua paljon rakastamani Svenskt Tennin kankaiden värityksistä ja kuvioista. Eteisessä oleva luunvalkoiseksi maalattu puulattia tuo valoa tilaan, samaten kuin portaikossa ja ulko-ovessa olevat ikkunat.

Eteinen
Antiikkituoli on löytö turkulaisesta vanhan tavaran kaupasta. Vihreä Raita-tapetti on Tapettitalosta.

Eteisen takaosassa onkin sitten jo toista tapettia. Halusin nimittäin yhdistää Sandbergin tumman tapetin kanssa kuvion, joka olisi tarpeeksi rauhallinen ettei se sotisi kukkakuvioiden kanssa, mutta sen kuviopinta olisi yhtälailla vahva ja dynaaminen. Pystyraidoissa on myös se etu, että ne pidentävät optisesti tilaa.

Tapetit ovat helppo ja suhteellisen edullinen tapa uusia kodin sisustusta. Nykytapettien laittaminen on lisäksi melko helppoa. Niiden poisottaminen on sen sijaan melko haastavaa, joten moni varmasti päättääkin mieluummin tapetoida edellisten päälle. Olen itse tapetoinut kaikki kotini seinät ja voin kyllä sanoa, että vanhan talon toisinaan vinksin vonksin olevat seinät tuottavat haasteita ja päänvaivaa. Heikkohermoisimmat palkkaavatkin sitten ammattilaisen tähän hommaan, mikä on varmastikin viisas ratkaisu. Tulee nimittäin huomattavasti kalliimmaksi, jos kiiruspäissään leikkaa tapettivuodat väärin vaikkapa kuviokohdistusten osalta kuin se että maksaa sellaiselle, joka hoitaa homman kotiin. :)


A plus tard,

Linda