Vihreän vallankumous

Tyttäreni sai tämän nukkekodin joululahjaksi toissa jouluna, mutta minä taidan olla siitä innostuneempi kuin hän. Varmastikin se johtuu siitä, että minulla oli lapsuudessani samantyyppinen puinen talo, jonka kanssa vietin paljon aikaa. Äitini oli tehnyt siihen katon todella pienistä puulastuneliöistä ja sisustanut sen huoneet tapetein ja kokolattiamatoin. Vihreä mökkimme sopii mainiosti makuuhuoneen muutoin vihreään sisustukseen. Muistuttaapa talo hiukan Hangon kotiammekin. Nukkekodin sisällä olevat pienet myymäläkojut ovat äitini vanhoja. Niiden ihastuttavat myyntituotteet ovat kerrassaan valloittavia kaikkine yksityiskohtineen.

Nukkekoti 1900-luvun alusta, Bukowskis Market. Pusero, Selected Femme. | www.stillme.fi
Nukkekoti 1900-luvun alusta on löytö Bukowskis Marketista. Kojut olen saanut äidiltäni lahjaksi aikanaan. Pusero on Selected Femmen tulevan kevään mallistosta.

Jo muutaman vuoden ajan olen ollut ihastunut vihreään väriin sisustuksessa. Täytyypä myöntää, että olen kyllä aiemmin ollut melkoinen väreillä hulluttelija, mutta ajan saatossa sisustusmakuni on kypsynyt ja rauhoittunut. Pidin kukista, kaloista, mustavalkoisesta ja värikkäästä – sitten jälkikäteen ihmettelin, että miten kotona on niin rauhatonta. Kieltämättä kokemus opettaa hahmottamaan kokonaisuudet paremmin.

Bumblebee tapetti, Farrow & Ball. Tyynyt, H&M ja Stockmann. Yöpöydät ja lamput, antiikkiliike Fasaani. | www.stillme.fi
Tapetti on Farrow & Ball -merkin Bumblebee. Sitä löytyy monessa eri värissä. Tyynyt, H&M ja Stockmann. Yöpöydät ja lamput ostettu aikanaan Antiikkiliike Fasaanista.

Joskus ajattelin, että vihreä on ainoa väri, jolla en voisi sisustaa, koska se muistuttaa liikaa sairaalanseinien väritystä. Nyt se ihastuttaa päivä päivältä enemmän. Olen jostain kuullut, että ennen vihreää käytettiin sisustuksessa koska se karkotti luteita :) Vihreä on muutenkin kaunis, kun luonto on lähellä ja sen näkee vehreänä ikkunoista taas keväällä. Hangon kodissa alakerran väritys on yhdistelmä vihreää ja mustavalkoista. Makuuhuone (kuvissa oleva), olohuone ja alakerran wc ovat vihreä-valkoisia. Eteisessä taas yhdistyvät musta, valkoinen ja vihreä, kuten myös keittiössä.

Makkarin tapetti on Farrow & Ballin Bumblebee. Ihastuin niin mehiläiskuvioon, että laitoin samaa tapettia lastenhuoneeseen. Sen väritys on kuitenkin hyvin erilainen valkoisella pohjalla ja kitin värisillä ötököillä. Olen myös käyttänyt paneeleiden maalaamiseen Farrow & Ballin Elephants Breath -maalia, sillä niissä on todella kaunis pinta ja hienostunut sävymaailma.
Bumblebee tapetti, Farrow & Ball. Rautasänky, jonka päällä olevat tyynyt Hennes & Mauritzilta sekä Stockmannilta. Pullolamppu ja yöpöytä antiikkiliike Fasaanista | www.stillme.fi

Farrow & Ball Elephant's breath- maali. Rautasänky, jonka päällä olevat tyynyt Hennes & Mauritzilta sekä Stockmannilta. Pullolamppu ja yöpöytä, antiikkiliike Fasaani. Poivre Noir | www.stillme.fi

Ihanat rautasängyt olivat jääneet talon edelliseltä omistajalta vintille. Olen jo vuosia ollut suuri rautasänkyfanaatikko. Tiedän, että moni ei tykkää nukkua niissä, sillä sängyt saattavat natista ja ovat joskus mitoitukseltaan hiukan hassuja. Ikean patjat mahtuivat kyllä mainiosti näihin sänkyihin. Rautasänkyjä olen aika ajoin nähnyt myös Bukowskis Marketilla, josta mainitsin aiemmassa blogipostauksessani, sekä nettihuutokaupoissa huuto.net ja tori.fi. Hinnoissa kannattaa olla tarkkana, sillä jotkut pyytävät sängyistä aika suolaisia hintoja.

Pidän itse tyynyröykkiöistä, kuin amerikkalaiset konsanaan. Siellähän on tapana niin hotelleissa kuin kodeissakin täyttää sängyt tyynyillä. En edes oikein muista mistä olen tyynyt löytänyt, mutta parhaimpia löytöjä olen tehnyt Zara Homesta, Hennes & Mauritzilta ja Stockmannilta. Olohuoneeseen olen teettänyt tyynyjä ja verhot brändeistä parhaimman Svenskt Tennin kankaista. Jos et ole jo tutustunut ruotsalaisen kulttibrändin tuotteisiin, niin käy heti tsekkaamassa Svenskt Tenn -nettisivut.

Pusero, Selected Femme. Tyynyt, H&M ja Stockmann | www.stillme.fi
Kevään ehdoton must have -vaate on tämä Selected Femmen ylipitkä pitsipaita. Sen materiaali on kauniisti läpikuultava ja pitsiset somisteet tuovat sopivan annoksen Pieni talo preerialla -henkeä paitaan. Paita on myynnissä Stockmannilla helmi-maaliskuussa.

Lisää vihreitä sisustusideoita löydät Pinterest-taulustani The Green Room. Käy ihmeessä tsekkaamassa taulu ja ala kokoamaan omaa vihreää tauluasi. Sköna Hem -lehdestä olen myös saanut paljon idiksiä ja inspiraatiota omiin sisustusprojekteihini.


A plus tard,

Linda