Vastavetoni mustille aamuille

Myönnetään, myönnetään – olen oikeasti mustien vaatteiden suurkuluttaja. Musta on helppo ja varma valinta, ja lähes kaikki mustat vaatteet käyvät toistensa kavereiksi. Matkalle pakkaan usein vain mustia vaatteita, eri materiaaleista ja eri tilaisuuksiin sopivina. Ei tarvitse huolehtia tahroista (à la punaviiniä valkoisella paidalla) tai meikkijäljistä kauluksissa.

Tietysti mustalla täytetty matkalaukku on hiukan tylsä. Joskus saatan katuakin sitä, etten laittanut sitä punaista mekkoa mukaan matkikseen. Voi myös käydä niin, että matkaseuralaiseni eivät edes huomaa, että olen vaihtanut vaatteita (tai sitten kummastelevat miten minulla on joka päivä samat vaatteet). Tämän päätöksen olen tehnyt osittain siitä syystä, että monivärinen matkapuvusto tuli minulle usein kalliiksi ylimääräisten kilojen takia, joten onpa valinnassani jotain rationaalistakin järkeä.

Mutta on minulla muutakin kuin mustia vaatteita. Näissä kuvissa eräs asukokonaisuus, josta duunibarometri taas hiukan värähti. Kenties se johtui siitä, että tähän vuoden aikaan harvalla on näin vaaleaa päällänsä.

Takki, Zara. Neule, Hennes & Mauritz. Hame, Vero Moda / Stockmann. Kengät, Hogan | www.stillme.fi
Takki, Zara. Neule, Hennes & Mauritz. Hame, Vero Moda / Stockmann. Kengät, Hogan.
Takki, Zara. Kengät, Hogan. | www.stillme.fi
Takki, Zara. Kengät, Hogan.

Aamutakkimallinen harmaa takkini on viime talven löytöjä Zarasta, mutta olen kyllä nähnyt vastaavanlaisia tänäkin talvena. Ensi syksynä ne ovat vielä muodissa, joten alesta kannattaa etsiä omaansa hyvään hintaan ja mieluummin vielä pidempänä mallina. Takissani ei ole vuorta ja se on muutenkin aika ohut, suorastaan neuletakkimainen, joten sitä voisi varmasti käyttää kylminä päivinä ns. välitakkina toisen takin alla. Kerroksellisuutta voi tosiaan soveltaa juuri niin pitkälle kuin kukin haluaa. Työkaverini Tiina oli yhtenä päivänä yhdistänyt hauskalla tavalla kevyt untuvatakin villakangastakin kanssa ja näytti todella makeelta.

Neule, Hennes & Mauritz. Hame, Vero Moda / Stockmann | www.stillme.fi
Neule, Hennes & Mauritz. Hame, Vero Moda / Stockmann.

Takin alla oleva setti ei ole pooloneuletta ja hametta kummoisempi yhdistelmä, joskin materiaalit ovat varmasti sellaisia, joissa näkyy tekstuuri enemmän. Viime aikoina on tosiaan neuleisiin tullut pörheämmät pinnat mohairin, bukleeneuloksen yms. myötä. Oma neuleeni on muistaakseni viime syksyn löytö HeMasta. Hauskalta se näyttää myös leveälahkeisten farkkujeni kanssa. Hyvin vaalea väri on keskitalvella minulle haastava, koska ihonvärini lähentelee lumenvalkeaa, mutta äkkiä se korjaaantuu, kun punaan huulet jollain ärhäkämmällä värillä :)

Neule, Hennes & Mauritz. Hame, Vero Moda / Stockmann | www.stillme.fi
Neule, Hennes & Mauritz. Hame, Vero Moda / Stockmann

Pitkään luulin itsekin, että hameeni on nahkaa. Ei se ole, vaikka siltä näyttää. Olisihan se pitänyt tajuta jo hinnasta. Ihastuin hameen hempeään pastelliseen sävyyn Stockmannin mallinuken päällä. Mallinukella asu oli huomattavasti rockimpi kuin tämä minun versioni. Nukella oli musta lyhyt bomber-mallinen takki yhdistetty hameeseen. Hame on Vero Modan ja se on tosiaan nahkajäljitelmää, mutta hyvin aidonkaltainen. Sinänsä hienoa huomata, kuinka nykyään voidaan tehdä keinomateriaaleista näinkin hienoja materiaaleja – voi siis shoppailla paremmalla mielellä.

Pakko myöntää toinenkin asia – olin aikanaan varsinainen korkokenkien paronitar. Ei päivääkään ilman korkeita stilettoja. Sitten tuli kai lapset, pitkät kävelyretket vaunujen kanssa tai joku muu huono tekosyy siirtyä ”mukavampiin kenkiin”. Käytän nykyään aika usein matalia kenkiä. Selitän itselleni, että jalat väsyvät, mutta oikeasti olen vain mukavuudenhaluinen. Onneksi mukavuutta löytyy joistain korkeistakin koroista. Platform-pohja helpottaa ainakin omalta osaltani koroilla kävelyä, jos on pitkä reissu tiedossa. Näissä mokkanahkaisissa Hogan-merkkisissä kengissäni on loistava lesti ja korkeast korosta huolimatta niillä pystyy helposti olemaan liikkeellä vaikka koko päivän. Nilkkureissa on mainio neulosresori, jonka voi taittaa alas, kuten kuvissa, tai vastaavasti nostaa ylös säärtä pitkin.

Talvipäivänseisaus on jo takana ja joka päivä saamme onneksi muutaman minuutin lisää valoa päiviimme.  Siitä huolimatta aamut tuntuvat kyllä superpimeiltä, mutta en aio antautua talven pimeydelle totaalisesti. Joinain päivinä joutuu kyllä tosissaan tsemppaamaan aamuisin klo 6.30, kun lähden työmaalle. Monesti tekee mieli verhoutua mustaan, mutta taistelen Harry Potterin tavoin pimeyden voimia vastaan. Kummasti vaaleus antaa potkua päivään.

Kengät, Hogan | www.stillme.fi
Kengät, Hogan.

A plus tard,

Linda