Vinkkejä aleshoppailuun

Hulluahan se on lähteä ostoksille heti tavarakylläisen joulun jälkeen, mutta minäpä lähdin heti sunnuntaiaamupäivällä katsastamaan urhoollisesti tavarataivaan anteja. Onneksi Suomessa alet eivät ole vielä samanlaista hulabaloota kuin ne tuppaavat ulkomailla olemaan. Monissa liikkeissä ale alkoi jo ennen joulua, mutta selvästikin ihmiset olivat ajoittaneet muotiostoksensa joulun välipäiville. Tässä muutama vinkkini mitä kannattaa alesta shopata, jos meinaat kauppoihin poiketa.Bik Bok Sale, mallinuket, spring flowers, Vero Moda | www.stillme.fi

  1. Takki. Sain joululahjaksi ranskalaisen Garance Dorén muotikirjan, josta olen aikaisemmassa postauksessani maininnutkin. Näköjään joulupukkikin lukee blogiani, kun oli tajunnut minulle kirjan hommata :) Kirjassa kehotetaan panostamaan takkiin, sillä se on yksi niistä vaatekappaleista, jossa meidät nähdään useimmin. Suomessa asia on juurikin näin. Talvialesta löytää huipputakkeja, hyviltä merkeiltä, hyvillä aleprossilla. Itse bongasin loistavia versioita Stockmannilta. Erityisesti ihastuin Tara Jarmonin pastellinsävyisiin villakangastakkeihin. Kevättä vasten kannattaakin ehdottomasti hommata joku näyttävän värinen ja hurmaava, päiviä piristävä takki. Samanlaisen löysin Samujin rekiltä Stockalta. Valitettavasti omaa kokoani ei löytynyt. Ihana pörröinen, mintunvärinen takki! Go and get it!
  2. Pastellit. Keväällä kaikki pastellinsävyiset vaatteet ovat must-have. Itse bongasin ihania silkkipuseroita ja neuleita. Ne olivat kuin vaahtokarkkilaarissa kylvenneitä. Pastellinsävyt ovat meidän suomalaisten ihonsävyyn hyviä – eivät liian tummia, jotta veisivät värit muutenkin vaaleista kasvoista, eivätkä liian hailakoita tehdäkseen meistä haamuja.
  3. Mekot. Olen aina ollut suuri Ted Baker -fani, kuten ehkä tiedättekin. Kirjoitin brändistä jonkin aikaa sitten blogiinikin. Onnekseni Ted Bakerin shopista Stockalta löysin kaikki ihanat kirsikka- ja kukkamekot oivallisin alehinnoin. Niistä moni käy jopa vappu- tai lakkiaisjuhlaan, jos niin pitkälle osaa ennustella pukeutumistarpeitaan. Eksyin retkelläni myös Hennes & Mauritziin. Siellä olin kyllä majakka nuorten tyttöjen joukossa. Anyway, uudenvuodenaattoa varten olisi moni mekko ollut erittäin sähäkkä. Jouluna olin itse pukeutunut punaiseen mekkoon – sellaisia löytyi HeMastakin.
  4. Mustaa vahän lisää. Aina kannattaa satsata luottoystävään, mustaan. Menin itse kipin kapin Bik Bokiin ja löysin sieltä hienon Never Denimin mustan, pitkän, ohuen takin, jossa oli bleiserimainen leikkaus. Siitä tein jopa päivityksen uuteen ihastukseeni Periscopeen. Käykää ihmeessä katsomassa tuo livestreamaukseni, jossa innoissaan sovittelen takkia. Videot taitavat olla nähtävissä 24h. Jatkossa kannattaa seurata tiliäni, jossa teen lisää aleaiheisia juttuja. Mustia klassikkovaatteita löytyi myös kosolti Cos:lta, mutta jonot olivat niin armottoman pitkiä, etten jaksanut jäädä viettämään loppupäivääni sinne. Ehkä sinä teet viisaammin ja shoppaat Cosia netistä.
  5. Jotain hullua. Ale on minulle ainoa aika, jolloin uskaltaudun ostamaan jotain ”out of the box”. En yleensä osta mitään liian trendikästä tai sellaista, jota en usko käyttäväni kauaa. Nyt hommasin kuvissa olevan lierihatun Vero Modasta. Niitä oli monissa eri sävyissä. Hattu vaatii aina vähän rohkeutta, jos ei ole sellaista tottunut käyttämään. Alehinnoilla, kun shoppailee, voikin antaa itselleen anteeksi muutaman harhalyönnin :)

Musta lierihattu, Vero Moda | www.stillme.fi

Hauskoja löytöretkiä kaikille! Ja vielä kerran seuratkaa mun huiseja shoppailuvideoita Periscopesta ja aloittakaa oma livestreamaus heti. Ei hätää, jos mogailette – niin minäkin teen. Videot häviävät eetteristä melko nopeasti, joten kukaan ei muista kohelluksia pitkään :)


A plus tard,

Linda