Retroilua ja väärinkäsityksiä

Kai voisi sanoa, että tämä mekko on jo oman vaatekaappini vintageimmasta päästä. Ainakin siinä mielessä, että se on vähintään 12 vuotta vanha. Vaatekaappini koostuu nimittäin oivasta sekoituksesta ajan mukaisia vaatteita ja hyviä klassikoita. Uskon itse vahvasti, että joihinkin huippulöytöihin kannattaa satsata. Tällaisia satsauksia ovat etenkin useat laukuistani ja kengistäni.

Mekko on Marc by Marc Jacobsin ja olen ostanut sen Net-a-Porterista. Mutta se mikä on hauskinta tässä MMJ:n vaatekappaleessa on se, että sepä näyttää Marimekon mekolta. Lähes aina kun tepastelen mekossa saan kuulla kommentteja, että mieletön Marimekon asu. Tästä tietysti herää keskustelu, että miksi Marimekko ei tee näin ihania asuja niillä hurmaavilla printeillä, joita heillä on arkistot täynnä? Mielellään ostaisin itse kotimaista, etenkin Marimekkoa, jolla on vahva suunnittelijatausta ja hienot perinteet. Onneksi Marimekon puuvillakaapuihin on tullut vaihtelua viime aikoina, kun Anna Teurnel tuli taloon uudistamaan brändiä.

Marc by Marc Jacobs mekko Net-a-Porterista
Mekko, Marc by Marc Jacobs.

Mekossani on huikea kellohelma ja se on materiaaliltaan silkkiä. Sille ei siis kelpaa mikään ihan kotikutoinen kolmenkympinvesipesuhoito ja se onkin mekon ainut haittapuoli. Muutenkin olen huomannut, että esimerkiksi monet ketjuliikkeet laitattavat pesulappuihin vesipesukiellon tai kehotteen viedä vaate ammattilaisen pestäväksi, vaikka periaatteessa niiden materiaalit kestäisivät ainakin käsipesun. Se tekeekin asulle aikamoisen lisälaskun huoltokustannuksissa. Tätä mekkoa olen itse huoltanut tuulettamalla ja käyttämällä SOL Pesulassa aika ajoin.

Mekko, joka näyttää Marimekolta, muttei olekaan sitä.

Marc by Marc Jacobs mekko Net-a-Porterista


A plus tard,

Linda