Helpotusta kukkivaan ikävään

Minä rakastan kukkia. Keväisin suunnittelen istutuksia ja pyörähdän Puutarhamessuilla hamstraamassa kukkasipuleita, taimia ja siemeniä. Kaikki ystävänikin tietävät, että suurin intohimoni on pionien kasvattaminen. Olen jopa ladannut puutarhanhoito appsit valmiiksi keväthuumaa varten. Mutta kukkahimoani ei helpolla syystalven pimeydessä tainnuteta muilla kuin leikkokukilla. Siksi ei varmasti olekaan ihme, että kukkateema valtaa vaatekaappini ikävän tainnuttamiseksi.

Olen sekä pienten että suurten kukkien ystävä. Siksipä ihastun sekä talvimallistojen dramaattisiin, taiteellisiin kukkaprintteihin että keväällä kauppojen hyllyillä kukkiviin niittyihin. Minusta kukkakuosit ovat aina in. Ehkäpä juuri tästä syystä ihastuin kuvassa olevaan mekkoon, jonka löysin jonkin aikaa sitten Zaran rekeiltä.

Tummansininen kukkamekko Zarasta | www.stillme.fi
Kukkamekko, Zara.
Sininen Jakku ja kukkamekko Zarasta | www.stillme.fi
Korvakorut, H&M. Jakku ja mekko, Zara.

Mekko on oivallinen kumppani toimistolla, ja taipuuhan se samalla mahdolliseen viinilasilliseen jossain aivan muualla. Muutenkin koen, että meillä Suomessa käytetään aivan liian vähän mekkoja. Ovatko ne sitten liian naisellisia ollakseen piinkovan bisnesleidin aseita – etenkään kukkakuvioisena? Mutta mikäpä sen parempaa kuin piristää ankean harmaata esitalven päivää omalla kukkakedollaan.

Tummansininen jakku ja kukkamekko Zarasta | www.stillme.fi

Tietysti näin kylmillä päivillä täytyy mekolle löytää oivallinen, käsivarsia lämmittävä kaveri. Kuvassa oleva Chanel-tyylisen leikkauksen ja rispaantuneen viimeistelyn omaava jakku taitaa myös olla Zaran mallistosta. Tämä valinta on varma klassikkosetti värinsä puolesta, mutta olen käyttänyt mekkoa myös neuleen tai neuletakin kanssa – olivatpa ne sitten räväkän lohenpunaisia tai hennon vaaleansinisiä. Mekon linja on vyötäröä koristava, joten yläosatkin ovat olleet sellaisia, jotka korostavat tuota siluettia.

Sininen kukkakorvakoru, H&M | www.stillme.fi
Korvakoru, H&M.

Ja miksei kukkateemaa voisi soveltaa maltillisesti myös asusteisiin? Nämä korvikset löysin viime viikolla Hennes & Mauritzilta. HeMan korut ovat muutenkin ihan dynamiittia. Voiko parempaa hinta-laatusuhdetta edes löytää?  Myönnän, että olen ihan hullaantunut etenkin HeMan ja Zaran näyttäviin koruihin. Niillä saa nopeasti tuunattua tylsästäkin asusta näyttävän. Ja olla rehellisesti bling-bling :)


A plus tard,

Linda