Kukkia kaulalla

Minulla on kolme muodin pakkomiellettä: huivit, printtitakit ja korut. Jokainen sesonki tuo mukanaan uuden setin kaikkia edellisiä. Huiveilla saa loistavasti piristettyä tylsääkin asua, samaten kuin koruilla. Printtitakki taas toimii aina päivän piristeenä.

Koruissa olen aina pitänyt melko näyttävistä ja erikoisistakin luomuksista. Vaikka minimalistisemmat korut tekevät jälleen tuloaan, minä en näköjään tavoistani luovu. Hiljattain mukaani tarttui lomamatkalla Zarasta tämä hieno, marmoroidun värityksen omaava kaulakoru. Näin siinä jotain uutta ja herkkää. Kukat muistuttivat minua kevään suloisista kieloista, joiden pinta oli saanut uuden värityksen.
Marmoroidun näköinen kukkakaulakoru Zarasta kakluunin edessä

Kaulakoru solmitaan nahkanyörillä kaulaan, jolloin pitkät punaiset nyörit jäävät kauniisti selänpuolelle roikkumaan. Kiinnitystapa on oikeastaan aika monikäyttöinen. Olen nimittäin joskus käyttänyt korua tiukkaan kaulan ympärille kiedottuna, ja taas toisina kertoina melko pitkälle ulottuvana, enemmän riipusmaisena koruna.

Kukkakaulakoru Zarasta

Näyttävillä koruilla on myös taipumus viedä asua ja sen välittämää fiilistä tiettyyn suuntaan. Strassit ja kimalle, timantit tai muu säihke tuo lähes automaattisesti juhlavamman tunnun – kun taas yksinkertaiset, linjakkaat korut antavat elegantin ja hienostuneemman vaikutelman. Tässä korussa on mielestäni ripaus nostalgiaa, hiukan runollisuutta ja hmmm… jotain joka muistuttaa minua vanhanajan lastensatukirjoista.

Olen käyttänyt korua arkena ja duunissa. Yhdistän sen yleensä melko simppelin yläosan kanssa. Viimeksi minulla taisi olla beige neule pohjana, kuvissa taas valkoinen, läpikuultava pusero. Hienoltahan se näyttää kakluunin edessä roikkuvanakin.

riippuva kukkakaulakoru Zarasta


A plus tard,

Linda