Duunibarometri huipussa

Kerran viikossa haahuilen tyttäreni kanssa Kampin kauppakeskuksessa tuhlaamassa aikaa ennen hänen balettituntiaan. Tyttäreni on huomattavasti pitkäpinnaisempi kuin poikani, kun askeleet suuntaavat vaatekauppaan. Me molemmat tykkäämme ihastella kauniita kuoseja ja näyttäviä asuja. Tyttäreni jämähtää yleensä koruhyllyjen eteen hypistelemään kaikkea mikä kiiltää, ja minä taas selailen pikakelauksella vaaterekkejä.

Tällä kertaa poikkesimme minulle jokseenkin tuntemattomassa liikkeessä nimeltä Bik Bok. Olin monesti kulkenut kaupan ohi, mutta kokenut että brändi oli varmasti tarkoitettu itseäni nuoremmille. Kenties se johtui siitä, että mallinukeille oli puettu kaikkein rohkeimmat napapaidat ja pitsimekot tai sitten mieleeni oli vain jostain iskostunut ajatus, että merkki oli HeMan kaltainen fast-fashion-ketju.

Fast-fashionia Bik Bokissa toki oli, mutta satuin löytämään sieltä yllättävän monia kiinnostavia vaatteita, joissa oli tarpeeksi muodikkuutta ilman liiallista yrittämistä. Brändi tarttui selkeästi suurimpiin muotitrendeihin, kuten flare-lahkeisiin, pitsiin, 70-lukuun ja boho-henkeen, mutta joukosta löytyi paljon hyviä moderneja asuja.

Tuon lyhyehkön ostosretken saldona mukaani tarttui uusi tuttavuus nimeltä Culotte-housut. Tämä vajaamittainen housumalli taisi näkyä noin vuosi sitten laajemmin muotinäytöksissä ja sitä kautta se on päätynyt massamuodin ateljeihin. Bik Bokissa huomioni kiinnittyi ensimmäisenä housujen mielettömän hienoon sinivalkoiseen kuosiin, joka jollain tavalla muistutti minua Provence-kankaista ja pöytäliinoista. Tarkastellessani housuja lähempää ihastuin niiden leikkaukseen, jossa taiteiltiin kauniisti vekeillä. Lahkeen helma asettuu jotakuinkin pohkeen puoliväliin tai hieman ylemmäs. Käytännössä ne ovat siis leveälahkeiset ylipolven housut.

Culotte-housut, Bik Bok, kuosi

Työpaikan huomionarvobarometrilla mitattuna housut olivat menestys.

Olen yhdistänyt housut sinisen palmikkoneuleen kanssa, sekä valkoisen T-paidan ja minimalistisen sinisen jakun parina. Yhtä hyvin voisi housut varmasti yhdistää mustaan, jota housujen kuvioissakin on. Joka tapauksessa, jos käytetään työpaikan huomionarvobarometria mittarina, niin housut olivat huippumenestys. Sain niistä paljon ihania kommentteja ja selvästikin housujen malli ja kuosi inspiroi monia :)

Bik Bokin culotte-housut saavat hymyn huulille

Culotte-housujen kuosi


A plus tard,

Linda